Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2011 21:05

Μελέτη ανάπλασης του δυτικού πεζοδρομίου της Αριστομένους

Γράφτηκε από τον

Η μελέτη ανάπλασης του δυτικού πεζοδρομίου της Αριστομένους, μεταξύ των οδών Φραντζή και Ξενοφώντος, παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε σε πρώτη φάση χθες από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Καλαμάτας. Το συγκεκριμένο τμήμα είναι ουσιαστικά το μοναδικό που... περισσεύει, αφού βορειότερα το δυτικό πεζοδρόμιο περιλαμβάνεται στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και νοτιότερα περιλαμβάνεται στην ανάπλαση που θα πάει "πακέτο" με το υπόγειο πάρκινγκ του Διοικητηρίου.
Η μελέτη προβλέπει αντικατάσταση της πλακόστρωσης με πλάκες ανάλογες με την υπόλοιπη αναπλασμένη οδό, υψηλό πράσινο, χωρίς να μεταβληθεί καθόλου το πλάτος του δρόμου (5,75 μ.). Παράλληλα προβλέπεται ελαφρά μετακίνηση των περιπτέρων, ώστε να μην εμποδίζεται η διέλευση ποδηλατών και ΑΜΕΑ.
Τελικά στο συγκεκριμένο τμήμα, σύμφωνα με τη μελέτη, θα υπάρχει ελεύθερη ζώνη 3-4 μέτρων για όδευση πεζών, που θα περιλαμβάνει και τη ζώνη όδευσης τυφλών (0,40 μ.) και θα... εξασφαλιστούν επίσης 2 μέτρα για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Επίσης θα τοποθετηθούν νέοι φωτιστικοί ιστοί, δέντρα, παγκάκια, καλαθάκια και μία μεταλλική βρύση.
Το θέμα θα απασχολήσει το αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.


NEWSLETTER