Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016 17:37

Συναντήσεις Νίκα για επίλυση προβλημάτων στον περιφερειακό 

Γράφτηκε από την
Συναντήσεις Νίκα για επίλυση προβλημάτων στον περιφερειακό 

Θέματα που αφορούν την αποκατάσταση προβλημάτων από την κατασκευή του περιφερειακού της Καλαμάτας και του αυτοκινητοδρόμου σε τοπικές κοινότητες, έθεσε χθες στο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών Γιώργο Δέδε και τον αρμόδιο διευθυντή Γιάννη Καρνέση, ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Παναγιώτης Νίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, για τα θέματα του κόμβου Λεΐκων και του δρόμου στα Πλακωτά ο κ. Νίκας πήρε θετικές απαντήσεις. Για τα υπόλοιπα, αναμένεται να εξεταστούν και να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης, ενώ την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να βρεθεί στην Καλαμάτα και να τα δει και από κοντά ο κ. Καρνέσης. 

Σε ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται ότι τα ζητήματα που έθεσε ο δήμαρχος ήταν, κατά περιοχή του αυτοκινητοδρόμου:

«1) Ανισόπεδος κόμβος Λεΐκων - χιλιομετρική θέση 27+800: Ανάπτυξη κόμβου ώστε να εξυπηρετείται και η κίνηση προς Αρεόπολη και σύνδεση με την περιφερειακή οδό της περιοχής των Πλακωτών, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων εργασιών οδοποιίας της ημιτελούς δημοτικής οδού. 2) Τ.Κ. Αμφείας, Τ.Κ. Θουρίας, Δ.Κ. Καλαμάτας: α) Ασφαλτόστρωση της επαρχιακής οδού από Θουρία έως Ανω Αμφεια. β) Ασφαλτόστρωση της δημοτικής οδού από την οδό Σπάρτης μέχρι την γέφυρα του Νέδοντα (συνεργεία Δήμου Καλαμάτας), ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί από τη διέλευση των οχημάτων της αναδόχου εταιρείας. 3) Τ.Κ. Αντικαλάμου, Τ.Κ. Μικρομάνης: α) Αποκατάσταση οδοφωτισμού στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας - Τρίπολης στη γέφυρα του Αντικαλάμου. β) Αποκατάσταση οδοφωτισμού προς Μικρομάνη (μετά τον αυτοκινητόδρομο). 4) Μιχαλέικα - Χ.Θ. 28+850: Να αναζητηθεί λύση για την σύνδεση της υπάρχουσας τοπικής οδού με την περιοχή της Δυτικής Συνοικίας, ώστε να αποφευχθεί η διέλευση των οχημάτων από τον στενό και ήδη με αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο, δρόμο των Πλακωτών. 5) Δ.Ε. Αρφαρών Χ.Θ. 13+050 έως Χ.Θ. 13+250: Παροχέτευση των ομβρίων υδάτων στον κατασκευασθέντα, μεγαλύτερης διατομής κιβωτοειδή οχετό, στην Χ.Θ. 13+250, ώστε να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή».


NEWSLETTER