Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 17:57

Περιμένουν το ΤΑΙΠΕΔ για το Ειρηνοδικείο Μεσσήνης 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περιμένουν το ΤΑΙΠΕΔ για το Ειρηνοδικείο Μεσσήνης 

Την πρόσκληση από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) περιμένουν στο Δήμο Μεσσήνης για να υπογράψουν τα συμβόλαια αγοράς του κτηρίου όπου στεγαζόταν το Ειρηνοδικείο.

Οπως μαθαίνουμε από το δήμο είναι καθόλα έτοιμοι και τα συμβόλαια θα είχαν υπογραφεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά η αγοραπωλησία δεν ολοκληρώθηκε λόγω φόρτου εργασίας των συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και της συμβολαιογράφου. Ετσι το Ταμείο αποφάσισε να παρατείνει την ισχύ της προσφοράς του Δήμου Μεσσήνης αλλά και τη διάρκεια της εγγυητικής επιστολής, για 3 επιπλέον μήνες. Οσο για τη χρήση του κτηρίου, αφού αυτό παραδοθεί με το κλειδί του στο δήμο, σχεδιάζεται να μεταφερθούν εκεί κάποιες υπηρεσίες του. Πρώτα όμως μας έλεγαν θα κοιτάξουν σε τι κατάσταση είναι το παλιό Ειρηνοδικείο και θα δουν τους χώρους, ώστε να γίνει ένας σωστός προγραμματισμός. Σε κάθε περίπτωση αυτό που τονίζουν από τη δημοτική αρχή είναι πως το κτήριο θα αξιοποιηθεί άμεσα, ενώ σχεδιάζεται και μια αναδιάταξη των υπηρεσιών του Δήμου Μεσσήνης -κάτι το οποίο θα γίνει συνδυαστικά με την παραλαβή του κτηρίου ώστε να αποφασιστεί ποιες από τις υπηρεσίες θα μετακομίσουν εκεί για να γίνει και οικονομία στα ενοίκια που σήμερα πληρώνει ο δήμος. Θυμίζουμε ότι έχει ακουστεί και το ενδεχόμενο να μετακομίσει εκεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο τώρα λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος στο υπόγειο του ΚΑΠΗ Μεσσήνης. 

Ο δήμος αγόρασε το παλιό Ειρηνοδικείο 230.000 ευρώ και τα χρήματα θα δοθούν σε 5 ετήσιες δόσεις. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί κατά την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας, την οποία θα υπογράψει ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης. 

Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER