Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016 17:38

Ψήφισμα για τις τηλεοπτικές άδειες από το Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ψήφισμα για τις τηλεοπτικές άδειες από το Δήμο Καλαμάτας

Ψήφισμα για τις τηλεοπτικές άδειες ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, μετά από πρόταση του επικεφαλής της "Αλλαγής" Θ. Μπρεδήμα.

Με το ψήφισμα αυτό το Δ.Σ. ζητεί «την τήρηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων νομίμων προϋποθέσεων λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, που είναι απόλυτα σύμφωνη με τους υφιστάμενους νόμους, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των πανελλήνιων και περιφερειακών καναλιών, που είναι πρώτιστα και κύρια θέμα Δημοκρατίας».

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι το Δ.Σ. Καλαμάτας έλαβε υπόψη: «Τη σωστή και νόμιμη λειτουργία των πανελλήνιων και περιφερειακών τηλεοπτικών καναλιών, τα οποία αναμφισβήτητα συντελούν στην ενημέρωση των πολιτών, στην πολυφωνία και προάγουν τον πλουραλισμό και τη Δημοκρατία, υπό την προϋπόθεση της τήρησης της κείμενης νομοθεσίας. Τη νομοθετική ρύθμιση με την οποία ο αρμόδιος υπουργός επιχειρεί τη μείωση του αριθμού των πανελλήνια και περιφερειακά λειτουργούντων τηλεοπτικών σταθμών. Την έντονη διαμαρτυρία της Ενωσης Συντακτών».

 

 

 


NEWSLETTER