Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016 19:52

Εγκριση λιγνιτωρυχείου στην Τριφυλία από το υπουργείο Πολιτισμού 

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εγκριση λιγνιτωρυχείου στην Τριφυλία από το υπουργείο Πολιτισμού 

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, και πιο συγκεκριμένα από την Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής κληρονομιάς, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων λιγνιτωρυχείου έκτασης 268.500 τ.μ. στη θέση «Μεταλλεία Καρτελάς – Αγιος Κωνσταντίνος – Μαύρη Λίμνα – Αγιος Γεώργιος» στην ΔΕ Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας.

Στη σχετική απόφαση που έχει δημοσιευτεί στην "Διαύγεια" του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού προχθές αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Εγκρίνουμε, από την άποψη της αρχαιολογικής νομοθεσίας, την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων 

με τους εξής όρους: 1. Σε περίπτωση που απαιτηθεί η προσθήκη καθ’ ύψος ή κατ’ επέκταση στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του τμήματος 2, να υποβληθεί προηγουμένως σχετικό αίτημα προς έγκριση στην ΕΦΑ Μεσσηνίας. 2. Οι εκσκαφικές εργασίες να εκτελούνται υπό την άμεση επίβλεψη της αρμόδιας ΕΦΑ Μεσσηνίας. 3. Σε περίπτωση εντοπισμού αρχαιοτήτων, οι εργασίες να διακοπούν και να ακολουθήσει ανασκαφική έρευνα από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί η περαιτέρω πορεία των εργασιών, σύμφωνα με το αρ. 37 παρ. 6 του Ν.3028/2002».

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει απασχολήσει έντονα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας που με ομόφωνη απόφασή του έχει ταχθεί αρνητικά κατά της συγκεκριμένης επένδυσης στην περιοχή. Ενώ και η συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει ότι η έγκριση γίνεται από άποψη αρχαιολογικής νομοθεσίας.

Κ.Μπ.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER