Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 08:54

Κορυφώνονται οι ετοιμασίες για την πρώτη "Κόκκινη Νύχτα" στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Κορυφώνονται οι ετοιμασίες για την πρώτη "Κόκκινη Νύχτα" στην Καλαμάτα

Ετοιμοι και με... τη βούλα του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι η Καλαμάτα για τη διοργάνωση της πρώτης "Κόκκινης Νύχτας" του Φεβρουαρίου. Η διοργάνωση είναι προγραμματισμένη γι' αυτό το Σάββατο και ήδη έχει πάρει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. 

Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Δημήτρης Βεργόπουλος μιλώντας στην "Ε" τόνισε επίσης πως τις επόμενες ημέρες η "Κόκκινη Νύχτα" θα προβληθεί και στην Αθήνα για να το μάθει περισσότερος κόσμος. Σε συνδυασμό με τον καλό καιρό, όπως διαβεβαιώνουν οι μετεωρολόγοι, η βραδιά στοχεύει να έχει ανάλογη επιτυχία με αυτή της "Λευκής Νύχτας" του Αυγούστου. Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά μέχρι το ξημέρωμα, ενώ οι επαγγελματίες υπόσχονται τιμές τόσο χαμηλές που θα προκαλέσουν... σοκ. Παράλληλα θα υπάρχουν μουσικές, χορευτικές, εικαστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, κεράσματα και πολλές άλλες εκπλήξεις. Η "Κόκκινη Νύχτα" θα σημάνει και τη λήξη των χειμερινών εκπτώσεων και η Καλαμάτα φιλοδοξεί να γίνει το επίκεντρο της εμπορικής κίνησης στη Νότια Πελοπόννησο και ευρύτερα, μετά και τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι "Λευκές Νύχτες" του Αυγούστου. Αλλωστε και στις τρεις διοργανώσεις της "Λευκής Νύχτας" η Καλαμάτα γέμισε με κόσμο από όλο το νόμο και διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου και την Αθήνα.

 

Οσον αφορά δε το πρόσφατο κακό προηγούμενο στη Νέα Σμύρνη, όταν το Σάββατο 13 αυτού του μήνα η Περιφέρεια Αττικής απαγόρεψε τη διεξαγωγή της "Λευκής Νύχτας" εκεί, από το Δήμο Καλαμάτας απαντούν ότι ήδη το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στη συνεδρίαση της 15ης Φεβρουαρίου, ενέκρινε «την παράταση του εθνικού πλαισίου ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων στο Δήμο Καλαμάτας το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου του έτους 2016 και συγκεκριμένα από τις 6 μ.μ. έως και τις 3 π.μ. της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου, για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης με τίτλο "Κόκκινη Νύχτα"». Επιπρόσθετα, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης με απόφασή του έκρινε νόμιμη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας σχετικά με τη «διοργάνωση χειμερινής εκδήλωσης "Κόκκινη Νύχτα" για την ενίσχυση του εμπορικού και επαγγελματικού ιστού της πόλης».


NEWSLETTER