Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016 13:21

Κατσίβελας: "Απομακρύνεται ο άνθρωπος από τον Κυπαρισσιακό"

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Κατσίβελας: "Απομακρύνεται ο άνθρωπος από τον Κυπαρισσιακό"

«Απομακρύνεται ο άνθρωπος από τον Κυπαρισσιακό Κόλπο», τονίζει ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας με αφορμή το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό - εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίδρασή του για το συγκεκριμένο σχέδιο. Ζητά διεύρυνση της περιόδου διαβούλευσης, ενώ σχολιάζει πως «το υπουργείο κυρίως αναζητά ΜΚΟ να αναλάβει τους ανθρώπους». 

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο κ. Κατσίβελας ανέφερε: 

«Χθες ο αναπληρωτής υπουργός κ. Τσιρώνης παρουσίασε το σχέδιο του Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο χωρίς ποτέ να συζητήσει με τους δήμους ούτε και να λάβει υπόψη του την άποψη και την επιθυμία της κοινωνίας των ανθρώπων και κατοίκων της περιοχής. 

Με πολλή δόση τρόμου και απειλών για καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μιας Ευρώπης που έχει χάσει προ πολλού τον ανθρωπισμό της, όπως τα τελευταία γεγονότα αποδεικνύουν, το σχέδιο του Π.Δ. αποτελεί το προϊόν αποκλειστικής συνεργασίας με τους φορείς που καταγγέλλουν και διασύρουν τη χώρα μας στους δικαστές μας.

Ετσι αποφασίστηκε να απομακρυνθεί ο άνθρωπος από την περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου, αλλά κυρίως να του στερήσει όχι πλέον το δικαίωμα της ελπίδας μιας και αυτή έχει από καιρού προδοθεί αλλά και αυτής ακόμα της φυσικής παρουσίας του. 

Ζητάμε για το λόγο αυτό:

Την εξασφάλιση ικανού χρόνου διαβούλευσης, 45 με 60 ημέρες.

Την πραγματοποίηση ενημερωτικών ημερίδων στις έδρες όλων των εμπλεκόμενων δήμων. Η ενημέρωση των πολιτών είναι απαραίτητη με την παρουσία απαραίτητα και του υπουργείου.

Συνάντηση με τον υπουργό μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για τη συνδιαμόρφωση του τελικού σχεδίου. 

Αλλά το υπουργείο κυρίως αναζητά ΜΚΟ να αναλάβει τους ανθρώπους. Η πρόταση αυτή φυσικά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

 

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER