Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016 23:16

Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας με ομόφωνη απόφασή του, εκδίδοντας σχετικό ψήφισμα και υποστηρίζοντας έτσι την σχετική πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί από άλλους φορείς.

Στην συγκεκριμένη απόφαση-ψήφισμα σημειώνεται: 

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, με ομόφωνη απόφασή του στηρίζει και συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας (ΟΕΚΑΙ) και της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, για την καθιέρωση “Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας” με προτεινόμενη ημερομηνία την 20ή Μαΐου.

Πρόκειται για μια κορυφαία πρωτοβουλία που αναδεικνύει την ανεκτίμητη προσφορά του ελληνισμού στον παγκόσμιο πολιτισμό και στοχεύει στην προβολή της ελληνικής γλώσσας και παιδείας, και την ανάδειξη της ιστορικής της παρουσίας.

Η ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός, συνιστούν  την ουσία του ελληνισμού, των αρχών, των κανόνων, των αξιών και των ιδανικών του. Είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη των προγόνων μας, με αδιάσπαστη ιστορική συνέχεια.

Αποτελεί καθήκον για όλους μας να ενισχύσουμε την προσπάθεια αυτή και να γίνουμε “συνοδοιπόροι” σε αυτό το “ταξίδι” για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής  Γλώσσας και Παιδείας».

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER