Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016 20:30

Ασημακόπουλος κατά Καλκαβούρα για την εφαρμογή του κανονισμού στο Δ.Σ. Τριφυλίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ασημακόπουλος κατά Καλκαβούρα για την εφαρμογή του κανονισμού στο Δ.Σ. Τριφυλίας

Για παρατυπίες στην εφαρμογή του κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου κατηγορεί τον πρόεδρο του σώματος Γιάννη Καλκαβούρα ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιώργος Ασημακόπουλος, με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση όπου από τον πρόεδρο προτάθηκε να αποφασιστεί από το σώμα αν θα μιλήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι - όπως τονίζει στην καταγγελία του. 

Χαρακτηριστικά ο κ. Ασημακόπουλος σε γραπτή του δήλωση του αναφέρει: 

«Βάσει του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τριφυλίας με αριθμό απόφασης 254/2011 στο άρθρο 4 αναφέρει τα εξής: Μετά το δήμαρχο, εκφράζουν τις απόψεις τους κατά προτεραιότητα έναντι των λοιπών δημοτικών συμβούλων οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας και στη συνέχεια οι λοιποί δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των Δημοτικών ή Τοπικών Κοινοτήτων ή Εκπρόσωποι Τοπικής Κοινότητας προκειμένου να προβούν σε ανακοινώσεις ή προτάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο ή να απευθύνουν ερωτήσεις κ.λπ.

Πουθενά δεν αναφέρει ότι υπάρχει τρόπος δυνατότητα ή μηχανισμός αποφυγής ή τρόπος αναβολής του δικαιώματος των δημοτικών συμβούλων να απευθύνουν ερωτήσεις ή να θέσουν θέματα προς συζήτηση.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19-2-2016 ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλκαβούρας πρότεινε να αποφασισθεί από το σώμα αν θα μιλήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι. Κάτι τέτοιο κρίνεται όχι μόνο παράτυπο, εφόσον δεν αναφέρεται πουθενά στο καταστατικό αλλά και απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό. 

Σε μια περίοδο βαθιάς ύφεσης και σοβαρότατων προβλημάτων, οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί του κόσμου εκφράζονται μέσα από τους αντιπροσώπους τους (δημοτικούς συμβούλους κ.λπ.)

Στο Δημοτικό Συμβούλιο λοιπόν της 19-2-2016 είχα προετοιμαστεί να θέσω ξανά το θέμα του χλοοτάπητα στο γήπεδο της Εράνης. Δυστυχώς όμως μου αφαιρέθηκε το κατά τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου κατοχυρωμένο δικαίωμα να μιλήσω.

 

Παρακαλώ όπως στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο "εξετασθεί" η παράτυπη αυτή ενέργεια του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, διά της απλής ανατάσεως της χειρός ή διά βοής να έχει το δικαίωμα να αφαιρεί το λόγο από τους λοιπούς συμβούλους».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER