Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 18:44

Σύμβαση για το λιμάνι Κυπαρισσίας και προγραμματισμός προσλήψεων 

Γράφτηκε από τον
Σύμβαση για το λιμάνι Κυπαρισσίας και προγραμματισμός προσλήψεων 

Την έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Τριφυλίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου, Λιμενικού Ταμείου και Αναπτυξιακής Μεσσηνίας για το μάστερ πλαν του λιμανιού της Κυπαρισσίας, αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας. 

Το λιμάνι είναι μοχλός ανάπτυξης για την περιοχή, τόνισε ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει η βούληση και για την αποκατάστασή του. Οσον αφορά την συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση, ο δήμος και η Περιφέρεια θα συμμετέχουν με 40.000 ευρώ ο καθένας, το Λιμενικό Ταμείο με 30.000 και η Αναπτυξιακή θα είναι ο φορέας υλοποίησης. 

Την αντίθεσή του εξέφρασε μόνο από την πλευρά της ελάσσονος μειοψηφίας ο Σαράντος Κουκούμης, τονίζοντας ότι πρέπει να προταχθεί η επισκευή του και όχι το μάστερ πλαν. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης την συμμετοχή του δήμου στις εκδηλώσεις που θα γίνουν για τον Βελισσάριο Κορένσιο στη Νάπολη της Ιταλίας, καθώς ο γνωστός ζωγράφος καταγόταν από την Κυπαρισσία. Παράλληλα τον Αύγουστο θα γίνουν εκδηλώσεις και στην Κυπαρισσία, ενώ θα επιλεγεί ένας δρόμος όπου θα μπει η προτομή του και ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος θα γράψει ένα παραμύθι για να τον μάθουν και τα μικρά παιδιά.

Το συμβούλιο συζήτησε ακόμα για την τροπολογία χρηματοδότησης μονάδων υγείας από τους δήμους, όπου τονίστηκε ότι δεν μπορούν να φορτώνουν στην ΤΑ τέτοια βάρη χωρίς θεσμοθετημένους πόρους, ενώ μίλησαν και για πλήρη κατάρρευση και ξεπεσμό του όλου συστήματος υγείας.

Το Σώμα αποφάσισε και τον προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού ΤΕ και ΠΕ για 10 θέσεις ως εξής: από μία για ΠΕ Πληροφορικής, ΤΕ Πληροφορικής, ΠΕ Αγρονόμου τοπογράφου μηχανικού, ΠΕ Μηχανολόγων - ηλεκτρολόγων μηχανικών, ΠΕ Κοινωνιολόγου, ΠΕ1 Οικονομικού, ΤΕ17 Διοικητικού - λογιστικού, ΤΕ22 Διοίκηση μονάδων τοπικής αυτοδιοίκησης, ΤΕ4 Μηχανολόγων ηλεκτρολόγων, ΠΕ1 Διοικητικού.

Να σημειώσουμε τέλος ότι πριν την έναρξη της συνεδρίασης υπήρξε παρουσίαση από τον εκπρόσωπο της εταιρείας τεχνικού συμβούλου του δήμου Γιάννη Γεώργιζα, της υπηρεσίας DataBuild για την καταγραφή και ενεργειακή πιστοποίηση των κτηρίων του δήμου. 

Μάλιστα ο καθένας μπορεί να δει την συγκεκριμένη εφαρμογή επισκεπτόμενος την σελίδα http://trifylia.databuild.gr/

Κ.Μπ.


NEWSLETTER