Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 22:26

Νέοι αντιδήμαρχοι στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Νέοι αντιδήμαρχοι στο Δήμο Μεσσήνης

Την παραίτησή τους υπέβαλαν οι αντιδήμαρχοι Μεσσήνης Μένιος Αδαμόπουλος και Ηλίας Πετρόπουλος.

Ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης έκανε δεκτές τις παραιτήσεις και τοποθέτησε στις θέσεις τους τους Νίκο Κοτταρίδη και Σπύρο Κρασσακόπουλο. Σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής αρχής οι παραιτήσεις έγιναν γιατί το σχήμα των αντιδημάρχων χρειαζόταν ανανέωση. Θυμίζουμε πάντως ότι ο Μ. Αδαμόπουλος είχε ξανά υποβάλει παραίτηση τον περασμένο Αύγουστο, την οποία όμως δεν είχε αποδεχτεί ο δήμαρχος και επανήλθε στα καθήκοντά του. Στο μεταξύ τότε, όπως και τώρα άλλωστε, ακουγόταν ότι υπήρχαν πιέσεις από επαγγελματίες της κάτω πλατείας Μεσσήνης για να τηρηθεί ο κανονισμός για τους κοινόχρηστους χώρους και ο κάθε καταστηματάρχης να περιορίσει τα τραπεζοκαθίσματα στα μέτρα για τα οποία πληρώνει. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, που έγινε την περασμένη εβδομάδα, το Σώμα ψήφισε τελικά κατά πλειοψηφία το νέο κανονισμό για τη χρήση των τραπεζοκαθισμάτων στην κάτω πλατεία, αφήνοντας ωστόσο πολλούς δυσαρεστημένους καταστηματάρχες.  

Σχετικά με τα καθήκοντα των δύο νέων αντιδημάρχων, η δημοτική αρχή Μεσσήνης έστειλε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία οι αρμοδιότητες που τους ορίζει ο δήμαρχος είναι οι εξής:

Στον αντιδήμαρχο Νίκο Κοτταρίδη μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες του Τμήματος Συντήρησης Υποδομών και Αμεσης Επέμβασης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μεσσήνης.

 

Στον αντιδήμαρχο Σπύρο Κρασσακόπουλο μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες των Γραφείων Αθλητισμού και Νέας Γενιάς και Απασχόλησης του Τμήματος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς και Απασχόλησης, καθώς και τις αρμοδιότητες του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Δόμησης και Πολεοδομικών Εφαρμογών.


NEWSLETTER