Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 09:17

26 δήμαρχοι και 4 υπουργοί στο Μαξίμου για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
26 δήμαρχοι και 4 υπουργοί στο Μαξίμου για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου

Κρίσιμη για την επίλυση του σοβαρού ζητήματος της διαχείρισης απορριμμάτων, είναι η σημερινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, των 26 δημάρχων της Πελοποννήσου με 4 υπουργούς της κυβέρνησης.

Στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί υπό την προεδρία του Αλέκου Φλαμπουράρη, υπουργού Επικρατείας - επικεφαλής της Διυπουργικής Επιτροπής για το Συντονισμό των Μεγάλων Εργων, οι υπουργοί αναμένεται να παρουσιάσουν στους δημάρχους τα σημεία της κατάληξης της διαπραγμάτευσης με την ΤΕΡΝΑ, με τη βελτίωση των όρων της ΣΔΙΤ που είχε προωθήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σε χθεσινή του δήλωση ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας παρατήρησε ότι οι δήμοι της Πελοποννήσου θα πρέπει να κινηθούν ενωτικά σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Επεσήμανε ότι από πλευράς κυβέρνησης θα γίνει «ανακοίνωση των συνεννοήσεων μεταξύ κυβέρνησης και ΤΕΡΝΑ, όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων. Εμείς έχουμε πάρει εδώ μια απόφαση ως Δημοτικό Συμβούλιο και την απόφαση αυτή θα υποστηρίξω». Ανέφερε, ακόμα, ότι «μετά από 30 χρόνια, μία ιστορία, η οποία έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο την Πελοπόννησο πρέπει επιτέλους να τελειώσει, πάντοτε προτάσσοντας τα συμφέροντα του κόσμου που εκπροσωπούμε όλοι και του θεσμού που εκπροσωπούμε ιδιαιτέρως. Σε κάθε περίπτωση, εγώ θα προσπαθήσω να συμβάλω ώστε να κινηθούμε ενωτικά».


NEWSLETTER