Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 07:48

Συνάντηση με Τσιρώνη ζητούν οι δήμαρχοι του Κυπαρισσιακού

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συνάντηση με Τσιρώνη ζητούν οι δήμαρχοι του Κυπαρισσιακού

Συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Τσιρώνη για τη συνδιαμόρφωση του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο ζητούν οι δήμαρχοι του Δικτύου Δήμων Κυπαρισσιακού Κόλπου, αντιδρώντας στις ανακοινώσεις του υπουργείου και σε όσα περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο σχέδιο.

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε και την οποία υπογράφουν οι δήμαρχοι Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς, Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Διονύσιος Μπαλιούκος, Ζαχάρως Νικόλαος Φάμελος και Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για τη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο αν. υπουργός κ. Τσιρώνης, με θέμα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τον καθορισμό χρήσεων και τους όρους δόμησης στην περιοχή του Κόλπου της Κυπαρισσίας. Δυστυχώς δεν κληθήκαμε στη συνάντηση αυτή και δεν είχαμε ως σήμερα αναλυτική ενημέρωση για το περιεχόμενο του σχεδίου. Για το λόγο αυτό απαιτούμε: Την πραγματοποίηση ενημερωτικών ημερίδων στις έδρες όλων των εμπλεκόμενων δήμων με την παρουσία εκπροσώπων και στελεχών του υπουργείου. Η ενημέρωση των πολιτών είναι απαραίτητη. Συνάντηση με τον υπουργό με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για τη συνδιαμόρφωση του τελικού σχεδίου.

Το όραμα των δήμων μας για την περιοχή μας και τις κοινωνίες μας συμπυκνώνεται σε ένα θεσμικό πλαίσιο που:

- Εισάγει μέτρα προστασίας της χλωρίδας, της πανίδας και του ιστορικού και πολιτιστικού κεκτημένου με βάση τις προτάσεις, που ήδη αναλυτικά έχουν εκπονηθεί από τους δήμους μας.

- Προάγει τη βιώσιμη ανάπτυξη και ρυθμίζει τα ειδικότερα θέματα χωροταξίας, χρήσεων γης, οικισμών κ.λπ. με τρόπο διαφανή και επιστημονικά τεκμηριωμένο, δίχως οριζόντιες απαγορεύσεις και ισοπεδωτικές λογικές που στην τραγική συγκυρία που βιώνει η χώρα θα αποτελούν τη χαριστική βολή στο μέλλον της περιοχής.

- Αναδεικνύει την προοπτική της περιοχής στο τρίπτυχο τουρισμός - παροχή υπηρεσιών - αγροτική παραγωγή, ως κινητήριους μοχλούς της τοπικής οικονομίας, υποστηρίζοντας αλλά και ελέγχοντας τις σχετικές επενδύσεις.

- Διεκδικεί την καθοριστική συμμετοχή των δήμων σε κάθε φορέα διαχείρισης του περιβαλλοντικού κεφαλαίου της περιοχής».

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER