Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 15:47

Φωτιές στην Τριφυλία 

Γράφτηκε από τον
Φωτιές στην Τριφυλία 

Μπαράζ πυρκαγιών είχαμε χθες στην Τριφυλία, με τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή να δυσκολεύουν αφάνταστα το έργο των πυροσβεστών. Ωστόσο κατάφεραν σε όλες τις περιπτώσεις να τις θέσουν υπό έλεγχο.

Η αρχή έγινε στη 1 χθες τα ξημερώματα στην περιοχή Λιμενάρι των Φιλιατρών, όπου εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση, όχι σε πολύ μεγάλη απόσταση από τη θάλασσα. Η πυρκαγιά έκαψε περίπου 80 στρέμματα πριν οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταφέρουν να την θέσουν υπό έλεγχο και να την σβήσουν το πρωί επεμβαίνοντας με 9 οχήματα και 18 άτομα, ενώ κατάφεραν να την κρατήσουν και μακριά από καλλιέργειες καρπουζιού που είχαν κάλυψη με πλαστικά.

Ωστόσο με τους ανέμους να είναι ιδιαίτερα ισχυροί χθες το μεσημέρι αλλεπάλληλες εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν στον ορεινό όγκο της Μάλης.  Η φωτιά εκδηλώθηκε από έξι διαφορετικές εστίες, με τους πυροσβέστες να καταφέρνουν να θέσουν τις περισσότερες υπό έλεγχο άμεσα, ενώ μόνο μία πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, η οποία μέχρι αργά τα απόγευμα παρέμενε ενεργή. Στην περιοχή είχαν σπεύσει 10 οχήματα με 20 άνδρες. 

Χθες το μεσημέρι φωτιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή της Καλλίτσαινας στη Δ.Ε. Αυλώνας κοντά στα Πλατάνια, όπου εκεί οι πυροσβέστες σύντομα κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER