Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 20:33

Ελεγχος για τη χρηματοδότηση της στέγασης των τσιγγάνων 

Γράφτηκε από την

Ζητήματα εγκατάστασης - μετεγκατάστασης τσιγγάνων, τη νομιμότητα υλοποίησης του προγράμματος χορήγησης στεγαστικών δανείων σε τσιγγάνους στην περιοχή της Καλαμάτας, ερευνά το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Χθες στελέχη του Σώματος επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και συναντήθηκαν με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, παρουσία του γ.γ. του δήμου Βασίλη Χαντζή. Ο κ. Νίκας τους ενημέρωσε για τις πολύχρονες προσπάθειες του Δήμου Καλαμάτας για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, όπου υπάρχει παράνομος και αυθαίρετος οικισμός τσιγγάνων και για τη μετεγκατάστασή τους στην Μπιρμπίτα, χώρο που είναι αδειοδοτημένος ως κατασκήνωση μη τουριστικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, ο δήμαρχος καλωσόρισε τη διενέργεια ελέγχου, ώστε να εντοπιστεί η χορήγηση δανείων σε τσιγγάνους, με σκοπό την αγορά οικοπέδων για τη στέγασή τους και το πώς εν τέλει χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα αυτά, ενώ έδωσε εντολή να παρασχεθεί η αναγκαία ενημέρωση από πλευράς Δήμου Καλαμάτας προς τους επιθεωρητές.