Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016 17:36

Δήμος Τριφυλίας εναντίον ΜΚΟ για τον Κυπαρισσιακό 

Γράφτηκε από τον

Υψηλούς τόνους για το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο που τέθηκε σε διαβούλευση, κρατά ο Δήμος Τριφυλίας που με χθεσινή του ανακοίνωση κάνει λόγο για παραχώρηση του Κυπαρισσιακού Κόλπου στις ΜΚΟ.

Συμπληρώνοντας πως και με τη βούλα πλέον διώχνονται οι κάτοικοι της περιοχής και μόνοι συνδικαιούχοι είναι οι ημέτεροι που απέκτησαν διαπιστευτήρια λόγω καλών υπηρεσιών. Αναφέρει ακόμη πως αυτοί που διέσυραν την χώρα στα διεθνή δικαστήρια, ήρθε η ώρα να αμειφθούν. Η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας πως το παιχνίδι είναι ξαναπαιγμένο και προβλέψιμο. Πρώτα η απαξίωση της γης μας και μετά τα νέα deal, η γη πρέπει να αλλάξει χέρια. Σε αυτό όμως εμείς θα αντιδράσουμε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει: “Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, για μια ακόμα φορά από τις εφημερίδες, ότι τέθηκε σε «διαβούλευση και μάλιστα δύο εβδομάδων» ένα νέο σχέδιο Π.Δ., το οποίο αφορά την περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου η οποία έχει μήκος 70 χιλιόμετρων, το θαλάσσιο χώρο σε απόσταση μέχρι και 300- 500 μ. από την ακτή, την παραλία, και μεγάλο τμήμα της ενδοχώρας, δηλαδή έκταση εβδομήντα τετραγωνικών χιλιομέτρων (70χλμ2), κατά ενιαίο και δογματικό, αλλά κυρίως ακατάληπτο τρόπο. 

Με το υπό διαβούλευση σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος επιχειρείται η παραχώρηση της χρήσης και της διαχείρισης του Κυπαρισσιακού Κόλπου αποκλειστικά στους διαχειριστές της οικολογίας και τις ΜΚΟ, διώχνοντας με τη βούλα τους κατοίκους της περιοχής. Μόνοι συνδικαιούχοι οι ημέτεροι που απέκτησαν διαπιστευτήρια λόγω καλών υπηρεσιών. Αυτοί που διέσυραν και οδήγησαν τη χώρα μας στα διεθνή δικαστήρια, ήρθε η ώρα να αμειφθούν. Δεν είδαμε όμως κανένα «ευαίσθητο» και κανένα διεθνές δικαστήριο να νοιαστεί για το ανθρωπιστικό δράμα στη χώρα μας. Ανθρώπινο είδος σε ευτέλεια.

Το παιχνίδι είναι ξαναπαιγμένο και προβλέψιμο. Πρώτα η απαξίωση της γης μας και μετά τα νέα deal, η γη πρέπει να αλλάξει χέρια. Σε αυτό όμως εμείς θα αντιδράσουμε».

Κ.Μπ.