Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016 19:34

Διαγωνισμός για προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, προχθές το βράδυ. 

Ο τίτλος του διαγωνισμού είναι: "Επεξεργασία αστικών σύμμεικτων απορριμμάτων Δήμου Καλαμάτας με κινητό σύστημα διαχωρισμού - Κομποστοποίηση οργανικού κλάσματος - Αξιοποίηση ανακυκλώσιμων", προϋπολογισμού 3.306.340 ευρώ με ΦΠΑ και 4.959.360 ευρώ με το ΦΠΑ και τα δικαιώματα προαίρεσης.

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η εργολαβική ανάθεση της επεξεργασίας των σύμμεικτων αστικών απορριμμάτων του δήμου μέσω κινητής μονάδας, η οποία θα διαθέτει σύστημα κομποστοποίησης των οργανικών απορριμμάτων. Η κινητή μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων θα εγκατασταθεί σε κατάλληλο δημοτικό χώρο, για τον οποίο βρίσκεται σε ισχύ η απαιτούμενη ΑΕΠΟ (απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων). Η έναρξη της σύμβασης τοποθετείται χρονικά μέσα στο 2016 και η διάρκειά της θα είναι 2 χρόνια από την υπογραφή της. Οι απαραίτητες υποδομές για τη λειτουργία της μονάδας (πλην του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού) οι οποίες περιγράφονται στην ισχύουσα ΑΕΠΟ θα κατασκευαστούν από το δήμο.

Ο δήμος διατηρεί το δικαίωμα να παρατείνει χρονικά τη σύμβαση για 1 ακόμη χρόνο, με αντίστοιχη αύξηση του τιμήματος (άσκηση δικαιώματος προαίρεσης).