Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 15:53

Συνεχίζεται το αλαλούμ στα πάρκινγκ του Νέδοντα 

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Συνεχίζεται το αλαλούμ στα πάρκινγκ του Νέδοντα 

Σοβαρό ζήτημα εξακολουθεί να υπάρχει με τα 20 ευρώ της κλήσης, που καλούνται να πληρώσουν στο Δήμο Καλαμάτας όσοι έχουν παρκάρει στο πάρκινγκ του Νέδοντα και παίρνουν το αυτοκίνητό τους μετά τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας του, χωρίς να έχουν προπληρώσει.

Για το γεγονός αυτό που προκαλεί αντιδράσεις, μας διαμαρτυρήθηκε αναγνώστης μας από το Μάνεση, που πάρκαρε γύρω στις 8 το βράδυ και επέστρεψε στις 9.25 για να πάρει το αυτοκίνητό του. Πήγε στο ταμείο να πληρώσει, αλλά η υπάλληλος του ανακοίνωσε πως δεν μπορεί να πληρώσει και ότι του έχει κοπεί κλήση (20 ευρώ), γιατί δεν προπλήρωσε τα 50 λεπτά για τη μία ώρα (έως τις 9) που όφειλε. Οπως μας επεσήμανε, είχαν κοπεί και σε άλλους οδηγούς παρόμοιες κλήσεις. Ο άνθρωπος διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν ήξερε για το καθεστώς αυτό και η μόνη ενημέρωση που θα μπορούσε να έχει, ήταν από την πρόχειρη ανακοίνωση που υπάρχει στο σημείο έκδοσης του εισιτηρίου, η οποία αναγράφει "Στις 21:00 το ταμείο κλείνει, ελάτε να προπληρώσετε. Ευχαριστώ" (και το 21:00, μάλιστα, σε πρόσθετο, ακόμα πιο πρόχειρο χαρτάκι). 

Η αλήθεια είναι ότι στην είσοδο του πάρκινγκ υπάρχουν μεγάλες ανακοινώσεις που ενημερώνουν για το καθεστώς αυτό, οι οποίες όμως μέσα στο σκοτάδι δεν φαίνονται. Και είναι δύσκολο, ακόμα και τη μέρα να τις προσέξουν οι οδηγοί, καθώς ο κόσμος αφήνει το αυτοκίνητό του στο πάρκινγκ και τρέχει να κάνει τις δουλειές του.

Επειδή το καθεστώς είναι προβληματικό και λογικά προκαλεί αντιδράσεις από τους ανθρώπους που πάνε στο πάρκινγκ για να παρκάρουν νόμιμα και βρίσκονται να καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 20 ευρώ, αντί 50 λεπτών ή 1 ευρώ, οι υπάλληλοι του πάρκινγκ ας ενημερώνουν, όσο γίνεται.

Την οριστική λύση θα δώσει το αυτόματο σύστημα λειτουργίας του πάρκινγκ, που αναμένεται να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER