Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 18:48

Πρόγραμμα εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας στην Καλαμάτα 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Πρόγραμμα εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας στην Καλαμάτα 

Ενα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης περιθαλπόντων και επαγγελματιών υγείας για την άνοια φιλοξενεί στην Καλαμάτα η Επιτροπή Εθελοντισμού του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Εταιρεία Νόσου Alzheimer (ADI) και την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas), αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το πρόγραμμα στοχεύει πανελλαδικά στην εκπαίδευση 1.000 ατόμων που είναι περιθάλποντες και 600 επαγγελματιών υγείας και γίνεται με δωρεά από το Ιδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" (ΙΣΝ). Την εκπαίδευση, η οποία θα διαρκέσει 2 ημέρες, αναλαμβάνουν ειδικά επιλεγμένοι επιστήμονες από όλη την χώρα, καθώς ένας από τους στόχους του προγράμματος είναι η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη και η δυνατότητα να ενημερωθούν και όσοι δεν βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα. 

Ειδικά στην πόλη της Καλαμάτας θα επιμορφωθούν 20 άτομα επαγγελματίες υγείας (στις 5 και 6 Μαρτίου). Η επιμόρφωση θα γίνει στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, από τις 9.30 π.μ. έως τις 3.30 μ.μ. το Σάββατο 5 Μαρτίου και από τις 9.30 π.μ. έως τη 1.30 μ.μ. την Κυριακή 6 Μαρτίου και είναι δωρεάν. Αποτελεί δε συνέχεια της επιτυχημένης επιμόρφωσης 23 περιθαλπόντων που έγινε στις 20 - 21 Φεβρουαρίου.
Επιμορφωτής θα είναι η Ευαγγελία Αγγελίδου (ΜSc στη Συμβουλευτική ενηλίκων - γονέων, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας). Στους επαγγελματίες υγείας θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης από την ADI. Οι ενδιαφερόμενοι (επαγγελματίες υγείας) μπορούν να επικοινωνούν με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Βεργόπουλο προκειμένου να πληροφορηθούν τις λεπτομέρειες του προγράμματος και να δηλώσουν συμμετοχή, στο τηλέφωνο 6936-634454.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER