Σάββατο, 05 Μαρτίου 2016 20:08

«Μακριά από τη θάλασσα το Καλαμάτα - Ριζόμυλος» θέλει ο Αλούπης

Γράφτηκε από την
«Μακριά από τη θάλασσα το Καλαμάτα - Ριζόμυλος» θέλει ο Αλούπης

«Το εφικτό της πραγματοποίησής τους στη σημερινή συγκυρία πρέπει να είναι βασικό κριτήριο αξιολόγησης των διαφόρων επιλογών», αναφέρει ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Καλαμάτας Παν. Αλούπης, για το έργο του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος.

Και εμμένει ότι «διά της απομάκρυνσης της χάραξης στη μέγιστη δυνατή απόσταση από τη θάλασσα διασφαλίζονται η μείωση του κόστους, ο ορθολογισμός της μελέτης, η δυναμική επέκταση της περιοχής και ο σεβασμός του φυσικού περιβάλλοντος».

Ο Π. Αλούπης κάνει λόγο για αδυναμία του δήμαρχου να σκεφτεί με οικονομικοτεχνικούς όρους και αναφέρει ότι «η εμμονή του είναι ύποπτη (επιλογή μελέτης που αφορά τμήμα του έργου με συγκεκριμένη απόληξη και όχι του συνόλου του  οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος  - Πύλος που είναι τεχνικά ορθό)».

Ακόμα, ο Π. Αλούπης εκτιμά ότι «είναι ανήθικη η επιβολή κανόνων ανάπτυξης στην περιοχή που ανήκει στο Δήμο Μεσσήνης με την επιχειρούμενη οριοθέτηση του έργου». 

Επίσης, αναφέρεται απαξιωτικά στην υπάρχουσα μελέτη που χρηματοδότησε ο αείμνηστος καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, μιλώντας για την ύπαρξη «μιας μελέτης, ενός ιδιώτη κόστους 700.000 ευρώ» κι εκτιμά πως το έργο «με τις απαλλοτριώσεις θα πλησιάσει το απαγορευτικό κόστος των 150 εκατ. ευρώ».


NEWSLETTER