Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011 16:29

Απάντηση Ηλιόπουλου σε Φαββατά για τους συμβασιούχους μερικής απασχόλησης

Γράφτηκε από την

Για το θέμα των συμβασιούχων της μερικής απασχόλησης μάλλον ο κ. Φαββατάς βρίσκεται σε απόλυτο αλαλούμ, έχοντας  χάσει κάθε μέτρο και λογική και θεωρώντας -όπως άλλωστε και όλος ο συνδυασμός του- ότι με το παραμικρό τα φορτώνουμε στη δημοτική αρχή και ότι σε αυτή την πόλη για όλα φταίει ο Δήμαρχος!

Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα της μερικής απασχόλησης ήταν ένα πρόγραμμα εργασιακής απασχόλησης 18 μηνών, χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Εσωτερικών. Το θέμα, που προέκυψε στο Δήμο μας, ήταν με τους συμβασιούχους της Δημοτικής Ενότητας Καλαμάτας, στη σύμβαση των οποίων σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών (ΥΠΕΣ) συμπεριλήφθηκε ο όρος της παράτασης (για τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες, όπως της Θουρίας, δεν υπήρχε θέμα, διότι δεν είχε τεθεί ο όρος της παράτασης στις συμβάσεις). Και ορθώς τέθηκε ο όρος αυτός στις εν λόγω συμβάσεις, διότι το πρόγραμμα είχε συνολική διάρκεια 18 μηνών, και επιπλέον, λόγω των Εθνικών Εκλογών του 2009 και των χρονοβόρων διαδικασιών του ΑΣΕΠ, αυτό καθυστέρησε να ξεκινήσει (Μάρτιος 2010) με αποτέλεσμα να αναλωθεί μεγάλος χρόνος από το 18μηνο, για το οποίο η (αρχική) πρόβλεψη συμπλήρωσής του ήταν στις 30/4/2011.

Ο κ. Φαββατάς προσπαθώντας να κάνει τον φιλεργατικό χαρακτηρίζει ως παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων. Του θυμίζω ότι ο όρος της παράτασης στις συμβάσεις έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών, ενώ η ίδια η ΚΥΑ, που αυτός επικαλείται, ομιλεί περί παράτασης των συμβάσεων μέχρι συμπλήρωσης 18μήνου (μάλιστα στα αξιοπερίεργα είναι ο τίτλος που φέρει η ΚΥΑ, και το τελικό κείμενο που υπέγραψαν οι Υπουργοί!). Επιπλέον το ΥΠΕΣ σε ερωτήματα, που τέθηκαν από Δήμους, απαντούσε ότι η παράταση αφορά τις συμβάσεις, όπου υπήρχε ο όρος της παράτασης, όπως αυτές του Δήμου Καλαμάτας. Ομως ο Επίτροπος με την υπ’αριθμ. 29/17-6-2011 πράξη του, η οποία έλαβε στο Δήμο αριθμό πρωτοκόλλου 32718/20-6-2011, αρνήθηκε να θεωρήσει το ένταλμα της μισθοδοσίας μηνός Μαΐου 2011, με το αιτιολογικό ότι όλες οι συμβάσεις της μερικής απασχόλησης ανεξαιρέτως (ακόμη και αυτές με τη δυνατότητα παράτασης) έχουν λήξει σε κάθε περίπτωση την 30/4/2011.

Προκαλεί εντύπωση λοιπόν γιατί ο κ. Φαββατάς, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει και Αντιδήμαρχος, αντί να σχολιάζει τις αντίθετες απόψεις των κρατικών αρχών και ότι η αυτοδιοίκηση βρίσκεται στη μέση, ομιλεί για καθαρά πολιτικούς λόγους περί ευθυνών της δημοτικής αρχής. Αγαπητέ κ. Φαββατά χρησιμοποιώντας λαϊκίστικες μεθόδους του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80 («καλημέρα, ήλιε καλημέρα…» κλπ) μην νομίζετε ότι θα αυξήσετε τις ψήφους σας. Τη θέση της δημοτικής αρχής και την υποστήριξή της στους συμβασιούχους την ξέρετε, αν και την αποκρύπτετε. Όπως ξέρετε πολύ καλά ότι όταν στο παρελθόν η εκάστοτε κυβέρνηση καθυστερούσε την καταβολή των χρημάτων της μισθοδοσίας τους, πολλές φορές ο Δήμος ερχότανε και τους πλήρωνε αφήνοντας πίσω άλλες υποχρεώσεις του. Ποτέ δεν είπαμε στους συμβασιούχους να ζητήσουν το δίκιο τους στα δικαστήρια κατά του Υπουργείου. Αυτά τα λέτε εσείς κ.Φαββατά και η φαντασία σας. Αυτό, που είπαμε είναι ότι το θέμα θα κριθεί τελικώς από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η δημοτική αρχή θα τους υποστηρίξει και μόνο αν η απάντηση του Ε.Σ. είναι αρνητική θα πρέπει αυτοί να κάνουν αγωγή κατά του Δήμου. Και ξέρετε τέλος πολύ καλά ότι δεν μπορεί να καταβληθεί το παραμικρό ποσό από το Δήμο χωρίς την έγκριση του Επιτρόπου. Απορώ λοιπόν από ποιον και με ποιον τρόπο ζητάτε να καταβληθούν τα χρήματα, εκτός αν ζείτε στη σελήνη!!!!!!!!

Κύριε συνάδελφε ομιλείτε περί «αυτομάτου πιλότου» από τη δημοτική αρχή. Αν ήταν έτσι τα πράγματα, όπως τα λέτε, τότε να είστε σίγουρος ότι θα είχατε ξεπεράσει ως συνδυασμός το 25%. Στις πρόσφατες εκλογές κρίθηκαν όλα αυτά, και το αν υπάρχει «αυτόματος πιλότος», και το πόσο υπεύθυνη είναι η δημοτική αρχή, και η ανανέωση της εμπιστοσύνης της από τους πολίτες. Και μην μιλήσουμε βέβαια για την υπερχρέωση και τα δάνεια που κληρονόμησε ο Καλλικρατικός Δήμος Καλαμάτας από τον πρώην Δήμο Θουρίας  (αλήθεια γιατί τόσα δάνεια;;;; πως και ποιος θα τα πληρώσει;;;).

 

 

Τέλος, όσον αφορά το ΓΠΣ τι έχετε να πείτε για τις «πράσινες» πρακτικές και «πράσινες» μυστικές συσκέψεις στο ΥΠΕΚΑ, όπου επιδεικτικά αγνοήθηκαν ο Δήμος, η πόλη και ο εκπρόσωπος της πόλης, ο Δήμαρχος;;;

 

 

Αθανάσιος Ι. Ηλιόπουλος

Αντιδήμαρχος & Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας


NEWSLETTER