Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 12:29

Συζήτηση μέτρων αντιμετώπισης του ΠΔ για τον Κυπαρισσιακό 

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συζήτηση μέτρων αντιμετώπισης του ΠΔ για τον Κυπαρισσιακό 

Εκτάκτως θα συνεδριάσει αύριο Πέμπτη στις 8 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας με θέμα την ενημέρωση, λήψη απόφασης -προτάσεις του δήμου επί του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο. 

Το θέμα βρίσκεται στην κορυφή των ζητημάτων για το δήμο, με δεδομένο ότι η περίοδος διαβούλευσης ολοκληρώνεται στις 15 του μηνός.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής έχει εκφραστεί επανειλημμένα η δυσφορία για την συγκεκριμένη πρόταση και χαρακτηριστικά έχει ειπωθεί ότι διώχνει τον άνθρωπο από την περιοχή. Ωστόσο, όπως φαίνεται, η δημοτική αρχή δεν θα μείνει μόνο στις προτάσεις για το Προεδρικό Διάταγμα, αλλά ο δήμος θα ζητήσει αποζημιώσεις από το κράτος για όλες τις περιοχές που δεν θα έχουν δυνατότητες χρήσης. Προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται να προσανατολίζονται και ιδιώτες ιδιοκτήτες της περιοχής.

Για ένα σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που παρά την τόσων μηνών διεργασία του δεν είναι επιστημονικό και άρτιο κάνει λόγο ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του δήμου. Μια δυσφορία που, όπως σημειώνει, έγκειται στο ότι με μια ενιαία αντίληψη ακυρώνεται η παρουσία του ανθρώπου στην περιοχή σε μια έκταση 70 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε μια παραλία 70 χιλιομέτρων. Ουσιαστικά, αναφέρει, οδηγεί σε απαξίωση της αξίας της περιοχής με τις υποτιθέμενες δυνατότητες οικοδόμησης και κατάτμησης της περιοχής. Βασικό στόχο έχει να ακυρώσει την όποια αξιοποίηση σε όλη τη Δυτική Πελοπόννησο και να την υποβαθμίσει ως τουριστικό προϊόν. Χαρακτηρίζει απαράδεκτο τον ορισμό της αρτιότητας στα 20 στρέμματα στη Ζώνη Αγροτικού Τοπίου, όπως και το να γίνονται τουριστικές μονάδες σε μεσημβρινούς χώρους είναι δώρο άδωρο για την περιοχή.

Κ.Μπ.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER