Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 14:29

30.000 το χρόνο ενοίκιο στη ΓΑΙΑΟΣΕ για το σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Στον δήμο παραχωρείται η χρήση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας, αλλά και των υπόλοιπων κτηρίων του ΟΣΕ στην ίδια περιοχή της πόλης, με μηνιαίο ενοίκιο 2.500 ευρώ προς την ΓΑΙΑΟΣΕ.

Αυτό γνωστοποίησε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας προσθέτοντας ότι στο κεντρικό κτήριο, στον όροφο, προγραμματίζεται -γύρω στο Πάσχα- να στεγαστεί το Γραφείο Υποψηφιότητας Kalamata:21, ενώ τα υπόλοιπα θα φιλοξενήσουν πολιτιστικούς συλλόγους και συλλόγους ΑμεΑ. Διευκρίνισε παράλληλα, ότι το εκδοτήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού θα συνεχίσει να το εκμεταλλεύεται η εταιρεία που το έχει ενοικιάσει και η οποία εξυπηρετεί με λεωφορεία τη συγκοινωνία μεταξύ Καλαμάτας και πόλεων της Αλβανίας.

Επιπλέον, ο Π. Νίκας πρόσθεσε ότι η χρήση του σταθμού από τον δήμο δίνει τη δυνατότητα να εξεταστεί η δημιουργία ποδηλατόδρομου εκατέρωθεν των σιδηροδρομικών γραμμών, ο οποίος θα συνδέει το κέντρο της πόλης με το νέο Δημαρχείο, στην οδό Αθηνών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ της ΓΑΙΑΟΣΕ και του Δήμου Καλαμάτας, αναμένεται να έλθει προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος, η οποία είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Πέμπτη 17 Μαρτίου.

Ο Π. Νίκας έκανε λόγο για ανάδειξη του ιστορικού κτηρίου και του χώρου γύρω από αυτό, με καθαρισμούς και εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού, ενώ πρόσθεσε ότι ο δήμος θα επιδιώξει να νοικιάσει την καφετέρια του σταθμού, προκειμένου να καλύπτει μέρος του ενοικίου που πρέπει να καταβάλει κάθε μήνα στη ΓΑΙΑΟΣΕ.

Β.Γ.Μ.