Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 14:29

30.000 το χρόνο ενοίκιο στη ΓΑΙΑΟΣΕ για το σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
30.000 το χρόνο ενοίκιο στη ΓΑΙΑΟΣΕ για το σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμάτας

Στον δήμο παραχωρείται η χρήση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας, αλλά και των υπόλοιπων κτηρίων του ΟΣΕ στην ίδια περιοχή της πόλης, με μηνιαίο ενοίκιο 2.500 ευρώ προς την ΓΑΙΑΟΣΕ.

Αυτό γνωστοποίησε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας προσθέτοντας ότι στο κεντρικό κτήριο, στον όροφο, προγραμματίζεται -γύρω στο Πάσχα- να στεγαστεί το Γραφείο Υποψηφιότητας Kalamata:21, ενώ τα υπόλοιπα θα φιλοξενήσουν πολιτιστικούς συλλόγους και συλλόγους ΑμεΑ. Διευκρίνισε παράλληλα, ότι το εκδοτήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού θα συνεχίσει να το εκμεταλλεύεται η εταιρεία που το έχει ενοικιάσει και η οποία εξυπηρετεί με λεωφορεία τη συγκοινωνία μεταξύ Καλαμάτας και πόλεων της Αλβανίας.

Επιπλέον, ο Π. Νίκας πρόσθεσε ότι η χρήση του σταθμού από τον δήμο δίνει τη δυνατότητα να εξεταστεί η δημιουργία ποδηλατόδρομου εκατέρωθεν των σιδηροδρομικών γραμμών, ο οποίος θα συνδέει το κέντρο της πόλης με το νέο Δημαρχείο, στην οδό Αθηνών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ της ΓΑΙΑΟΣΕ και του Δήμου Καλαμάτας, αναμένεται να έλθει προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος, η οποία είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Πέμπτη 17 Μαρτίου.

Ο Π. Νίκας έκανε λόγο για ανάδειξη του ιστορικού κτηρίου και του χώρου γύρω από αυτό, με καθαρισμούς και εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού, ενώ πρόσθεσε ότι ο δήμος θα επιδιώξει να νοικιάσει την καφετέρια του σταθμού, προκειμένου να καλύπτει μέρος του ενοικίου που πρέπει να καταβάλει κάθε μήνα στη ΓΑΙΑΟΣΕ.

Β.Γ.Μ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER