Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 17:29

Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στο Δήμο Καλαμάτας 

Γράφτηκε από την

Υπογράφηκε χθες στο Δημαρχείο Καλαμάτας σύμβαση για την ασφαλτόστρωση δρόμων της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, έργο προϋπολογισμού μελέτης 100.000 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ.

Η σύμβαση υπογράφηκε από τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και τον εκπρόσωπο της ΚΑΣΤΑΤ Κατασκευαστική ΑΤΕ, η οποία ανέλαβε την υλοποίηση του έργου, προσφέροντας έκπτωση 51,82%. Οι ασφαλτοστρώσεις προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα, με την προϋπόθεση ευνοϊκών καιρικών συνθηκών.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά από τον δήμο, στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν ανακατασκευές ασφαλτοτάπητα, με αφαίρεση του παλιού με φρέζα και διάστρωση καινούργιου, σε οδούς της Καλαμάτας όπως η Αριστομένους (στο Πάρκο και τη Λέσχη Αξιωματικών από Σοφοκλέους έως Πινδάρου), η Ευριπίδου (στο Πάρκο από Αριστομένους προς Φιλελλήνων), η Μητροπολίτου Μελετίου (από Παλαιολόγου έως Φαρών), η οδός Κεφάλα (πρώην Φραντζή, από Νέδοντος έως τα όρια της πλατείας ανατολικά του Σιδηροδρομικού Σταθμού), η οδός Καζαντζάκη στη Ράχη, η οδός Νέδοντος στο Δημαρχείο, η οδός Ανδρέα Σκιά (από Βασιλίσσης Ολγας έως Βασιλίσσης Σοφίας), ο κόμβος του παλιού ΚΤΕΛ κ.λπ.

Επίσης, στο Φραγκοπήγαδο θα εκτελεσθούν ασφαλτοστρώσεις σε ανώνυμες οδούς, ενώ θα κατασκευαστεί εξαρχής η οδός 9ου Συντάγματος Πεζικού (από Ορλάνδου έως Σοφούλη).