Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 18:01

Και στον Κατρούγκαλο ο Νίκας για την Μπιρμπίτα 

Γράφτηκε από τον
Και στον Κατρούγκαλο ο Νίκας για την Μπιρμπίτα 

Επείγει να βρεθεί λύση για τον καταυλισμό των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα, δήλωσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, που υπέδειξε και πάλι την Μπιρμπίτα κατά τη συνάντηση που είχε προχθές Τρίτη στην Αθήνα, με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτή Μεσσηνίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

«Υπάρχουν 60 στρέμματα στην Μπιρμπίτα που προορίζονται αποκλειστικά για την εγκατάσταση των τσιγγάνων κι άλλη τόση έκταση στο Δήμο Μεσσήνης για τον ίδιο σκοπό, για τα οποία δόθηκαν χρήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης» σημείωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι για το θέμα αυτό -εκτός από τη συνάντηση με τον υπουργό και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη- θα υπάρξει και νέα συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο -ο οποίος δήλωσε ότι «στο θέμα αυτό ο δήμος είναι στην ίδια πλευρά με την Περιφέρεια»- η μετεγκατάσταση των τσιγγάνων επιβάλλεται να γίνει, καθώς οι συνθήκες στις οποίες διαβιούν τώρα ενέχουν κινδύνους για την υγεία, όχι μόνο των περιοίκων αλλά και των ίδιων των τσιγγάνων.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER