Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 17:32

Απομακρύνονται τα σαπιοκάραβα από το λιμάνι της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Απομακρύνονται τα σαπιοκάραβα από το λιμάνι της Καλαμάτας

Μέσα στον Μάρτιο απομακρύνεται το ένα από τα δύο κατασχεμένα σαπιοκάραβα στο λιμάνι της Καλαμάτας καθώς και το ρυμουλκό, ενώ το δεύτερο κατασχεμένο πλοίο θα δημοπρατηθεί.

Αυτό γνωστοποίησε στον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, τον οποίο επισκέφθηκε χθες στο Δημαρχείο, ο διευθυντής του Τελωνείου Καλαμάτας Ιωάννης Κάββουρας.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, ο διευθυντής του Τελωνείου είπε ότι το πλοίο «Genc 3» θα απομακρυνθεί από το λιμάνι μέσα στον μήνα που διανύουμε, το «Mesogio» θα βγει σε δημοπρασία, ενώ το ρυμουλκό έχει εκποιηθεί και αναμένεται και αυτό ότι θα φύγει από το λιμάνι μέσα στον Μάρτιο. Επίσης, άλλα δύο, μικρότερα, σκάφη θα οδηγηθούν σε αποθήκευση και με τη διαδικασία της καταστροφής θα απομακρυνθούν από τον ΟΔΔΥ.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι στη συνάντηση αυτή ζητήθηκε από τον δήμαρχο να συνδράμει ο Ι. Κάββουρας για την έγκριση που απαιτείται προκειμένου ο ποδηλατόδρομος που θα έρχεται από τη μαρίνα να διέρχεται στο κρηπίδωμα νότια του Τελωνείου, πάνω στους κυβόλιθους.

Ακόμη, συνεχίζει η ανακοίνωση του δήμου, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την υδροδότηση και αποχέτευση του κτηρίου, στην πίσω πλευρά του Τελωνείου, το οποίο μετασκευάζεται για τη στέγαση της Χημικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, καθώς επίσης και για την τοποθέτηση των κλιματιστικών και του εξαερισμού στην ταράτσα του Τελωνείου. Τη σχετική εργολαβία εκτελεί ο Δήμος Καλαμάτας, σε εφαρμογή προγραμματικής σύμβασης με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την απόκτηση από το Δήμο Καλαμάτας κατασχεθέντων οχημάτων, που βρίσκονται στο Τελωνείο.


NEWSLETTER