Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 17:53

Συνάντηση Νίκα - Τατούλη για Πολιτιστική Πρωτεύουσα 

Γράφτηκε από την

Η συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των δήμων της στην υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021 ήταν η επίσημη αφορμή για την επίσκεψη του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα χθες το μεσημέρι στην Τρίπολη και τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

Ωστόσο, η συνάντηση είχε πιο ουσιαστικό χαρακτήρα, καθώς σε αυτή τέθηκε -όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας- και το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών στην Περιφέρεια, ένα θέμα που έχει φέρει σε ευθεία σύγκρουση τον περιφερειάρχη με την κυβέρνηση, καθώς ο Π. Τατούλης έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης της πρότασης του υπουργείου Περιβάλλοντος με την οποία τροποποιείται ο διαγωνισμός που «έτρεξε» η Περιφέρεια.

 

Η θέση που μετέφερε ο δήμαρχος στον περιφερειάρχη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, ήταν ότι «πρέπει με αμοιβαίες υποχωρήσεις να λήξει αυτή η υπόθεση, η οποία κρατάει την Πελοπόννησο σε ομηρία επί 30 χρόνια, καθώς ήρθε ο κατάλληλος καιρός, ώστε συνεννοούμενοι να δώσουμε ένα τέλος σ’ αυτήν την κατάσταση».