Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 22:14

Πράξη εφαρμογής με το Π.Δ. του ’85 θέλουν στο Ασπρόχωμα 

Γράφτηκε από την

Να συνεχιστεί η πράξη εφαρμογής στο Ασπρόχωμα με τις εισφορές που προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα 414/1985, αποφάσισε ομόφωνα το Τοπικό Συμβούλιό του, που συνεδρίασε χθες το βράδυ, εν όψει της συζήτησης του θέματος στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Παράλληλα, κάτοικοι του Ασπροχώματος που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση συμφώνησαν με την πρόταση των μελετητών να δώσουν σε γη μέρος της εισφοράς σε χρήμα, ώστε έτσι να καλυφθεί το έλλειμμα τράπεζας γης.

Το Τ.Σ. -ο πρόεδρος Βασίλης Πολίτης και τα μέλη Ηλίας Ζαγαρέλος και Νίκος Χριστόπουλος- απέρριψε την πρόταση της διευθύντριας Πολεοδομίας του δήμου Παναγιώτας Κουράκλη να εφαρμοστεί η πολεοδόμηση με τον νόμο 4315/2014, την οποία μετέφερε ο παρών στη συνεδρίαση του Σώματος αντιδήμαρχος Καλαμάτας Ανδρέας Καραγιάννης.

Στη χθεσινή συνεδρίαση παρόντες ήταν επίσης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης και ο σύμβουλος του συνδυασμού Παναγιώτης Αλούπης, καθώς και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Ηλίας Γυφτέας. Παρόντες ήταν και οι πρώην πρόεδροι του Ασπροχώματος Παναγιώτης Κονταξής και Δημήτρης Τσίχλης.