Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 08:54

Ενταση στη "Φάρις" για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις για την επέτειο της 23ης Μαρτίου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Ενταση στη "Φάρις" για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις για την επέτειο της 23ης Μαρτίου

Αρον-άρον διακόπηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της "Φάρις", τη στιγμή που η συζήτηση έφτασε στη βιντεοσκόπηση των εορταστικών εκδηλώσεων της 23ης Μαρτίου (η ενοικίαση του εξοπλισμού της οποίας ανέρχεται στα 3.000 ευρώ και θα γίνει από τον σταθμό Best).

Ο Τάσος Πολυχρονόπουλος δήλωσε πως θα απέχει και ψήφισε "λευκό" σε όλα τα θέματα, ενώ ο Μιχάλης Αντωνόπουλος αποχώρησε λίγα λεπτά μετά την έναρξη.

Οι εκδηλώσεις που συγκεκριμένα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του εορτασμού είναι: εκδήλωση στη Μονή Μαρδακίου της Νέδουσας, αναπαράσταση της κατάληψης της Καλαμάτας, στην Πλατεία 23ης Μαρτίου, πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Μέγαρο Χορού, απονομή τιμητικών διακρίσεων στους νικητές του «Δρόμου Θυσίας», εκδήλωση στο Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Ελαιοχώρι. Το κόστος για όλα τα παραπάνω ανέρχεται στα 21.800 ευρώ. Από αυτά, όπως αναφερόταν στην εισήγηση, η παραγωγή - βιντεοσκόπηση της αναπαράστασης κοστίζει 800 ευρώ και η ενοικίαση του εξοπλισμού για μαγνητοσκόπηση - βιντεοσκόπηση 3.000 ευρώ.

Ο Γιάννης Κανελλόπουλος εξέφρασε αμέσως τη δυσαρέσκειά του για το ότι αυτή η δουλειά θα ανατεθεί στο Best. "Είδα τα πλάνα από το καρναβάλι και ήταν άθλια, ντράπηκα που αυτό είδε ο κόσμος σε όλη την Ελλάδα. Ο καναλάρχης βρίζει όλη μέρα και την Πολιτιστική Πρωτεύουσα και το δήμο και τις δράσεις του. Κατηγορεί τη "Φάρις", έχει πρόβλημα με το δήμο και εμείς θα του δώσουμε όλα αυτά τα λεφτά;" ρώτησε ο ίδιος. "Εχουμε τηρήσει ισορροπίες με τα ΜΜΕ. Τι, θα έπρεπε να δίνουμε τις δουλειές σε όσους μιλάνε καλά για εμάς; Δεν μας απασχολεί αν μας βρίζει ο ιδιοκτήτης του σταθμού. Εμείς έχουμε τη συνεργασία για την ενοικίαση του δορυφόρου. Δεν υπάρχει άλλη επιχείρηση να έχει τέτοια μηχανήματα στην Καλαμάτα. Μόνο έτσι μπορούμε να στείλουμε πλάνα σε όλη τη χώρα" απάντησε ο Θανάσης Ηλιόπουλος πρόεδρος της "Φάρις".

Ο Τάσος Πολυχρονόπουλος πρόσθεσε πως έχει διαφωνήσει και εκείνος στο παρελθόν με πολλά άλλα θέματα που σχετίζονται με το Best. Στο σημείο αυτό είπε πως αποχωρεί από τη συζήτηση και ψήφισε "λευκό". Ο κ. Κανελλόπουλος ψήφισε "κατά", όμως το θέμα πέρασε με 3 "υπέρ".

Ενα ακόμη ζήτημα που καθορίστηκε στη συνεδρίαση, ήταν το εισιτήριο της παράστασης "Ελεύθεροι πολιορκημένοι" του Γιάννη Μαρκόπουλου στο Μέγαρο Χορού (στις 23 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ.), το οποίο θα είναι στα 10 ευρώ το κανονικό και στα 5 το μειωμένο.

 

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Η συνεδρίαση φαινόταν από την αρχή πως δεν θα κυλήσει ήρεμα. Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος επέπληξε τον πρόεδρο γιατί ξεκινώντας, δεν σημείωσε την ακριβή ώρα έναρξης του διαλόγου.

Ο κ. Ηλιόπουλος συνεχάρη το Kalamata:21 για την πρόκριση, αλλά και τους συμμετέχοντες στο Καλαματιανό Καρναβάλι. Ο Σταύρος Βόλλαρης σχολίασε θετικά τη νέα θέση του τ. διευθυντή Ωδείου Καλαμάτας Διονύση Μαλλούχου, ως διευθυντή του Τρίτου Προγράμματος.

Ο Τάσος Πολυχρονόπουλος είπε πως ήταν μια θετική εξέλιξη για αυτό που έγινε με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, αλλά τόνισε πως δεν πρέπει να μπουν στο περιθώριο οι όποιες κριτικές και οι επισημάνσεις για την έλλειψη ουσιαστικής συζήτησης πάνω στο θέμα. Συνέχισε λέγοντας πως ο χρόνος που δόθηκε στα μέλη της "Φάρις" για να μελετήσουν τα θέματα ήταν πολύ λίγος και τα ζητήματα πολύ σημαντικά. Δήλωσε στο σημείο αυτό πως δεν θα συμμετέχει άλλο και πως θα απέχει από τη συζήτηση.

Πάνω στο θέμα αυτό μίλησε και ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, ο οποίος είπε πως δεν είναι δυνατόν η συνεδρίαση της "Φάρις" να είναι την ίδια ώρα με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και αποχώρησε, εξηγώντας πως η επιλογή της ίδιας ώρας δείχνει απαξίωση.

Εγκρίθηκαν τελικά από την αρχή της διαδικασίας: η αποδοχή δωρεών, 4.750 ευρώ για το Καρναβάλι και 2.500 από το Ιδρυμα Καρέλια για το Ωδείο Καλαμάτας, η τροποποίηση του προϋπολογισμού της "Φάρις", διάφορες πιστώσεις του οικονομικού προϋπολογισμού για το 2016 και τέλος το επιχειρησιακό πρόγραμμα και οι δείκτες παρακολούθησης και αξιολόγησης της υλοποίησης του προγράμματος της "Φάρις" για την πενταετία 2015-2019. Σε όλα τα παραπάνω ο κ. Πολυχρονόπουλος ψήφισε "λευκό".

Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί σήμερα την ίδια ώρα, με τα υπόλοιπα θέματα. Ο κ. Ηλιόπουλος ενημέρωσε πως με την καθυστέρηση αυτή υπάρχει πιθανότητα να χαθούν προθεσμίες. Ο κ. Πολυχρονόπουλος απάντησε πως δεν είναι δυνατόν να ψηφίζονται τόσο γρήγορα εισηγήσεις που αφορούν θέσεις π.χ. καλλιτεχνικού συμβούλου, οι οποίοι θα έχουν μισθό 20.000 ευρώ για τη θητεία τους.

Γ.Σαρ.

Σχόλια  

0 # Κωστας Γιαννουκος 19-03-2016 08:49
Ενημερωση ειδησεων θεματων ολης της υλης
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER