Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011 21:48

Διαβούλευση στη Μεσσήνη για ελεγχόμενη στάθμευση

Γράφτηκε από την

Ατυπη διαβούλευση με φορείς της Μεσσήνης και εκπροσώπους από τους συνδυασμούς των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου συγκάλεσε στις αρχές της εβδομάδας η δημοτική αρχή, προκειμένου να διατυπωθούν προτάσεις που θα περιληφθούν στη μελέτη για την ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της πόλης.
Αυτό γνωστοποίησε χθες ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, προσθέτοντας ότι η εκπόνηση της σχετικής μελέτης -για την περιοχή γύρω από την κεντρική πλατεία, το μικρό πάρκινγκ στην άνω πλατεία και τον χώρο πίσω από το Δασκαρόλειο- προχωρεί με γρήγορο ρυθμό.
«Οι προτάσεις που έγιναν έχουν ληφθεί υπόψη από τους μελετητές και σύντομα η ολοκληρωμένη μελέτη θα παρουσιαστεί επίσημα στην Επιτροπή Διαβούλευσης, απ’ όπου θα προωθηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη απόφασης» είπε ο δήμαρχος.
Ο Στ. Αναστασόπουλος πρόσθεσε ότι το Σώμα είναι το αρμόδιο όργανο για να καθορίσει το ύψος του αντιτίμου, το οποίο εκτίμησε -χωρίς να προδικάσει πάντως- ότι θα μπορούσε να είναι 0,50 λεπτά την ώρα.
Οπως υποστήριξε ο δήμαρχος, το μέτρο δεν έχει ως αυτοσκοπό την είσπραξη εσόδων από το δήμο, αλλά στοχεύει να διευκολύνει τους επισκέπτες της πόλης οι οποίοι δυσκολεύονται να σταθμεύσουν στο κέντρο και να εξυπηρετηθούν από τις υποδομές της.


NEWSLETTER