Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016 16:09

Σύσκεψη στην Πάτρα για τον Κυπαρισσιακό 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σύσκεψη στην Πάτρα για τον Κυπαρισσιακό 

Σε σύσκεψη στην Πάτρα με αντικείμενο το υπό διαβούλευση Προεδρικό Διάταγμα σχετικά με την προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου μετείχε την Τετάρτη ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο ασκών καθήκοντα γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Διονύσης Παναγιωτόπουλος και σε αυτή μετείχαν επίσης, οι δήμαρχοι Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Διονύσης Μπαλιούκος και Ζαχάρως Νίκος Φάμελος, καθώς και ο αντιδήμαρχος Πύργου Ανδρέας Σκαρτσιάρης.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε στη συνέχεια η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου αναφέρεται ότι οι αυτοδιοικητικοί από την Τριφυλία και την Ηλεία «εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για το Προεδρικό Διάταγμα, υποστηρίζοντας ότι η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη του 2014 έχει συνταχθεί με λανθασμένες παραμέτρους, ως προς το είδος και τη σύνθεση του προστατευόμενου οικοσυστήματος».

Από την πλευρά του ο Δ. Παναγιωτόπουλος, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «εξέφρασε την άποψη ότι η γνωμοδότηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα πρέπει να κινηθεί στο πλαίσιο της προστασίας της περιοχής και του οικοσυστήματός της, με ήπια ανάπτυξη και δράσεις, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση επισημαίνει ότι «η περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου αποτελεί σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα των υγροτόπων της Δυτικής Ελλάδας και εμφανίζει έναν πολύ σημαντικό συνδυασμό δέλτα ποταμών, παράκτιων δασών, διαφόρων τύπων αμμοθινών, λιμναίων και υγροτοπικών εκτάσεων και θαλασσίου οικοσυστήματος. Ιδιαίτερη σημασία έχει η συχνή παρουσία της χελώνας καρέτα-καρέτα, για την ωοτοκία της οποίας κρίνεται σημαντική η αμμώδης παραλία της περιοχής». 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER