Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011 20:49

Η ανάπτυξη της Μεσσήνης περνάει από την Μπούκα

Γράφτηκε από τον
Η ανάπτυξη της Μεσσήνης περνάει από την Μπούκα

- Σύγκλιση απόψεων, μένουν οι... πράξεις

Η ανάπτυξη της Μεσσήνης, ως πόλης και ως δήμου, περνά από την Μπούκα και την πολεοδόμησή της με βάση το εγκεκριμένο ΓΠΣ.
Στη θέση αυτή συμφωνούν όλες οι πλευρές του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις που δόθηκαν -είτε σε κατ’ ιδίαν συνεντεύξεις, είτε με δημόσια τοποθέτηση- στο ερώτημα το οποίο είχε θέσει η “Ε” αναφορικά με την υλοποίηση της πράξης εφαρμογής στην περιοχή.
Ειδικότερα, ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος  διατύπωσε προχθές, σε δημόσια τοποθέτησή του, συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για το θέμα της πολεοδόμησης της Μπούκας -μία μόλις ημέρα μετά τη δήλωσή του στη σχετική ερώτηση της “Ε” ότι “για την ώρα είναι μόνο σκέψεις και διερευνώ το ζήτημα”.
Οπως ανακοίνωσε δημόσια ο δήμαρχος, η δημοτική αρχή, προκειμένου να πολεοδομήσει την περιοχή β' κατοικίας στην  Μπούκα, εξετάζει και το ενδεχόμενο να εφαρμόσει την προβλεπόμενη από την ισχύουσα νομοθεσία προκαταβολή της εισφοράς -ή μέρους αυτής- σε χρήμα, εκ μέρους των ιδιοκτητών. Ο Στ. Αναστασόπουλος γνωστοποίησε ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα κληθούν οι ιδιοκτήτες για να παρουσιάσει ο δήμος την πρότασή του και να επεξηγηθεί η διαδικασία ως προς την εισφορά. “Προβλέπεται άλλωστε από τη νομοθεσία η προκαταβολή της εισφοράς -ή μέρους αυτής- σε χρήμα. Αλλωστε αυτή θα καταβληθεί σταδιακά, όσο εκπονείται η μελέτη και επειδή ο χρόνος ολοκλήρωσης των μελετών αυτών είναι μεγάλος, πρέπει να μη χάσουμε καθόλου χρόνο και να ολοκληρώσουμε αυτές τις διαδικασίες πολύ γρήγορα” είπε.


NEWSLETTER