Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 15:34

Ο Μάκαρης για τα προβλήματα στον περιφερειακό 

Γράφτηκε από την

Σημαντικά προβλήματα δημιουργούνται από τη διέλευση του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου της Καλαμάτας, όπως παρατήρησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης, στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης. Και ανέφερε πως χρειάζονται τη σοβαρή, επίμονη και άμεση αντιμετώπισή τους από τη δημοτική αρχή.

Ο κ. Μάκαρης έκανε λόγο για «προβλήματα τα οποία αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα, θα δημιουργήσουν χρόνια προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή διέλευσης κοντά, αλλά και μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης. Παρά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Δημαρχείο της Καλαμάτας με υπηρεσιακούς παράγοντες, δεν έχουν δρομολογηθεί λύσεις ή παίρνονται πίσω λύσεις που είχαν δοθεί, όπως η κατασκευή πεζογέφυρας κοντά στον κόμβο Καρέλια».

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «είναι μικρό θέμα ή σκάνδαλο να οδηγούνται παράπλευροι δρόμοι σε "βόλτα" μέσα από κτήματα με ελιές για τους κατοίκους που θέλουν να πάνε προς τις ιδιοκτησίες τους ή να κινηθούν προς Αθήνα από το υφιστάμενο μέχρι σήμερα οδικό δίκτυο; Πώς είναι δυνατόν ο βόρειος παράπλευρος από γέφυρα Λεΐκων μέχρι γέφυρα Σπερχογείας να μην έχει "αρχή και τέλος" και να μην περνά με μια ταχύτητα ένα πυροσβεστικό όχημα ή ένα ασθενοφόρο; Είναι μικρής σημασίας η επίπτωση από την κατάργηση του πολύ παλιού τοπικού  βόρειου αγροτικού δρόμου, παράλληλου προς την Αθηνών, που χρησιμοποιείται από τους κατοίκους του Ασπροχώματος, εργαζόμενους του εργοστασίου Καρέλια και τις βόρειες συνοικίες της πόλης, με καλά γεωμετρικά χαρακτηριστικά ως προς τη διεύθυνση Ανατολή - Δύση και όλα τα οχήματα να  οδηγούνται στην οδό Αθηνών;».