Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 18:05

Καβγάς για τις αναθέσεις στο κατάστημα "Κεντρικόν" στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Καβγάς για τις αναθέσεις στο κατάστημα "Κεντρικόν" στην Καλαμάτα

Ζήτημα απευθείας αναθέσεων στο κατάστημα "Κεντρικόν", το πρώην δημοτικό αναψυκτήριο απέναντι από το Δημαρχείο Καλαμάτας που έχει μισθωθεί και ανήκει στον αδελφό του αντιδημάρχου Δημήτρη Μπούχαλη, έθεσε χθες στην Οικονομική Επιτροπή, ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς.

Χαρακτηριστικά ρώτησε πόσες είναι οι αναθέσεις στο συγκεκριμένο κατάστημα. Ανέφερε ότι δεν είναι σωστό και δεν τιμάει το δήμο όλες οι προμήθειες για καφέδες - χυμούς - τοστ κ.λπ. να γίνονται από ένα κατάστημα και είπε στον αντιδήμαρχο πως θα έπρεπε να έχει προφυλάξει τη δημοτική αρχή.

Ο Δ. Μπούχαλης απάντησε ότι πρόκειται για δημοτικό ακίνητο που έχει μισθωθεί και εισφέρει στο δήμο 30.000 ευρώ το χρόνο, ενώ πριν ήταν ερειπωμένο και κέντρο ναρκωτικών. Είπε, ακόμα, ότι οι προμήθειες είναι αναρτημένες στη "Διαύγεια".

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Θανάσης Ηλιόπουλος είπε ότι ο δήμος δεν υπέδειξε καταστήματα της πόλης για τους χορωδούς, όπως του ζήτησε η Interkultur και ανέφερε πως «1 - 2 τραπέζια το χρόνο γίνονται στο "Κεντρικόν", για αστεία ποσά μιλάμε, για 10 ευρώ το άτομο».

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Μιχάλης Αντωνόπουλος ζήτησε να φτιαχτεί από το δήμο μητρώο προμηθευτών και με βάση αυτό να γίνονται οι προμήθειες.

Γ.Σ.


NEWSLETTER