Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 21:53

Νέα προγραμματική σύμβαση της "Φάρις" με το γραφείο KALAMATA:21

Γράφτηκε από την

Η νέα προγραμματική σύμβαση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας KALAMATA:21 μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμάτας "Φάρις" και του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας εγκρίθηκε χθες από το ΔΣ της "Φάρις". 

Οπως είπε ο πρόεδρος της "Φάρις" Θανάσης Ηλιόπουλος, η φιλοσοφία της κινείται στο ίδιο ύφος με την προηγούμενη. Εξήγησε πως ο προϋπολογισμός στην πρώτη φάση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ήταν 250.000 ευρώ, αλλά ο δήμος δαπάνησε μόνο τις 150, αφού τα υπόλοιπα ήταν χορηγίες. Στη 2η φάση, ο προϋπολογισμός είναι 350.000, από τα οποία τα 175 θα είναι χορηγίες.

Στο σημείο αυτό ο κ. Ηλιόπουλος κάλεσε τον εκτελεστικό διευθυντή του KALAMATA:21 Εκτορα Τσατσούλη να μιλήσει για την επόμενη φάση του διαγωνισμού και να δώσει κι άλλα στοιχεία σχετικά με την αξιολόγηση. 

Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος ζήτησε να φτάνει στο μέιλ της παράταξής του ενημερωτικό με όλες τις φάσεις από τις οποίες περνά η διαδικασία, ώστε να μπορεί όποιος θέλει να συνεισφέρει με τις απόψεις του. Με αφορμή τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες αναφέρθηκε πως στο πλαίσιο των ετοιμασιών το επόμενο διάστημα θα συστηθεί συμβούλιο ασφαλείας της πόλης.

Ο Χρήστος Κορομηλάς ενημερώθηκε από τον Εκτορα Τσατσούλη πως οι αμοιβές των στελεχών είναι στις 200.000 ευρώ και σε αυτό το ποσό υπάρχουν 38.000 ΦΠΑ και 26% ασφαλιστικές εισφορές. Τα υπόλοιπα (προβολή, ταξίδια, επισκέψεις) θα γίνουν μέσω προϋπολογισμού της "Φάρις". Σχετικά με τις χορηγίες, ο κ. Τσατσούλης είπε πως η σχετική επιστολή προς τους χορηγούς έχει σταλεί από το γραφείο του δημάρχου σε φίλους της Μεσσηνίας. Το KALAMATA:21 επίσης έχει απευθυνθεί σε πολυεθνικές (οι οποίες όμως στην πλειοψηφία τους περιμένουν να δουν την τελική επιλογή και μετά να αποφασίσουν), σε μεγάλες, μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις του νομού και της ευρύτερης περιοχής, σε ιδιώτες. Υπάρχει και η σκέψη να στηρίξουν με λίγα χρήματα το σκοπό οι πολίτες που έχουν τη διάθεση. Ο διευθυντής πρόσθεσε στο σημείο αυτό πως υπάρχει ενδιαφέρον και για τις νέες θέσεις που έχουν προκηρυχτεί και μάλιστα από νέους με πολλά προσόντα. Δεν είναι τυχαίο ότι για τη θέση του office manager έκαναν αίτηση 4 μεταδιδακτορικοί. 

Τα μέλη της "Φάρις" ρώτησαν να μάθουν αν θα βγει στη δημοσιότητα και ο φάκελος της Καλαμάτας, όπως βγήκε της Ελευσίνας. Ο κ. Τσατσούλης είπε πως κάτι τέτοιο δε θα γίνει, αφού το Γραφείο έχει επιλέξει να παίξει με "κλειστά χαρτιά". 

Τη δική του σημείωση θέλησε να κάνει ο Γιάννης Κανελλόπουλος, ο οποίος τόνισε πως την επόμενη μέρα από την τελευταία συνεδρίαση της "Φάρις" και το θέμα με την τηλεοπτική κάλυψη των εκδηλώσεων του '21, το Best αφιέρωσε το 90% του δελτίου στα θέματα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στη "Φάρις" και στο ΔΗΠΕΘΕΚ. Ο κ. Τσατσούλης σχολίασε πως όντως καλέστηκε για 1η φορά στο δελτίο αυτό.

Το λόγο πήρε ο Τάσος Πολυχρονόπουλος, σημειώνοντας πως «ούτως ή άλλως έχουμε χαρακτηριστεί "κακοί"». Μίλησε για τη διαδικασία και για τις επισημάνσεις οι οποίες είχαν γίνει, που όμως δεν ελήφθησαν υπόψιν. «Είχαμε ζητήσει να συσταθεί μια επιτροπή, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Επιφυλασσόμαστε να δούμε και την αξιολόγηση της επιτροπής» δήλωσε ο ίδιος και ψήφισε "λευκό". 

Τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης, τα οποία αφορούσαν την έγκριση αύξησης προϋπολογισμού εσόδων - εξόδων της "Φάρις" 2016, μία χορηγία και τη διάθεση ενός παλιού οχήματος, υπερψηφίστηκαν αμέσως μετά. 

Γ.Σαρ.