Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 14:34

Δημιουργία τοπικής αναπτυξιακής του Ταϋγέτου προτείνει ο Μάκαρης

Γράφτηκε από την
Δημιουργία τοπικής αναπτυξιακής του Ταϋγέτου προτείνει ο Μάκαρης

Τη δημιουργία μιας τοπικής αναπτυξιακής του Ταϋγέτου προτείνει ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» Μανώλης Μάκαρης, προκειμένου τα χωριά της περιοχής να βγουν από την απομόνωση.

Οπως είπε ο ίδιος σε σύσκεψη των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων και των τοπικών συλλόγων καθώς και κατοίκων της περιοχής το περασμένο Σάββατο στην Αρτεμισία, αυτό μπορεί να γίνει με το χρηματοδοτικό εργαλείο που λέγεται Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ). Πρόσθεσε δε πως ήδη έχει δημοσιευτεί η πρώτη πρόσκληση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα που -όπως είπε- επιδεικτικά θέλει να αγνοεί η δημοτική αρχή. «Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία για τον Ταΰγετο που σημειωτέον δεν είχε ενταχθεί σε προηγούμενα ανάλογα προγράμματα (π.χ. Leader), τόνισε. Και επεσήμανε την ανάγκη «ο Δήμος Καλαμάτας να πάρει συγκεκριμένη πρωτοβουλία δημιουργίας μιας ομάδας τοπικής δράσης για την διεκδίκηση αυτού του προγράμματος».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν από τη δημοτική παράταξη «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» ο επικεφαλής  Μανώλης Μάκαρης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Βεργινάδη, Σταμάτης Μπεχράκης και Δημήτρης Φαββατάς. Στη σύσκεψη τέθηκαν επίσης μια σειρά από θέματα που απασχολούν τους κατοίκους, σχετικά με το οδικό δίκτυο, τις καταστροφές από τα αδέσποτα γελάδια, το ερειπωμένο ξυλοπριστήριο της Αρτεμισίας κ.ά. Ενώ ο Μανώλης Μάκαρης μεταξύ άλλων στην εισήγησή του κατήγγειλε τη δημοτική αρχή για εγκατάλειψη των χωριών του Ταϋγέτου, εστιάζοντας στην έλλειψη έργων στα ετήσια τεχνικά προγράμματα και στις ανύπαρκτες πολιτιστικές δραστηριότητες της «Φάρις» στην περιοχή. Είπε μάλιστα ότι η απομόνωση της περιοχής ενδέχεται να ενταθεί με την παράδοση στην κυκλοφορία του νέου δρόμου Λεύκτρου- Σπάρτης. Και τόνισε πως πρέπει να επιδιωχθεί η ένταξη του Ταϋγέτου σε πρόγραμμα βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι το νέο ΕΣΠΑ προβλέπει χρηματοδοτικά εργαλεία και για τις ορεινές περιοχές. 


NEWSLETTER