Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016 09:22

Ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης προτείνει: «Να γιορτάζεται την 1η Οκτωβρίου η απόφαση των Μανιατών οπλαρχηγών» (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης προτείνει: «Να γιορτάζεται την 1η Οκτωβρίου η απόφαση των Μανιατών οπλαρχηγών» (βίντεο)

Τις σκέψεις του να μεταφερθεί την 1η Οκτωβρίου ο γιορτασμός στο ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στις Κιτριές, εξέφρασε ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Γιάννης Μαραμπέας, με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της 23ης Μαρτίου, με την οποία οι Κιτριές έδωσαν τη σκυτάλη στο γιορτασμό της Καλαμάτας για την απελευθέρωση της πόλης. 

Αρχικά προκάλεσε αίσθηση η δήλωση του δημάρχου πως «θα αναθεωρήσουμε του χρόνου. Γιορτάζουμε πραγματικά γεγονότα και όχι γεγονότα που δεν έχουν συμβεί». 

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, στη συνέχεια, ο δήμαρχος εξήγησε πως εκφράζει την προσωπική του άποψη, αν και πιστεύει πως ανάλογα θα εκφραστούν το Δημοτικό Συμβούλιο και οι τοπικοί φορείς, καθώς «ουσιαστικό γεγονός, τόσο για τους Μανιάτες όσο και για την Ελλάδα, είναι η 1η Οκτωβρίου του 1919 που οι οπλαρχηγοί της Μάνης συμφώνησαν μεταξύ τους με επικεφαλής τον Πετρόμπεη να λάβουν μέρος στον αγώνα». Κατά την άποψή του μια τέτοια εκδήλωση «θα έδινε το στίγμα της ομόνοιας και της σύμπνοιας ανάμεσα στους Μανιάτες, για έναν σκοπό πολύ ιερό - πρέπει να τον αναδείξουμε και να τον προβάλουμε». Και όπως υπογράμμισε: «Την 23η Μαρτίου η προσοχή μας θα πρέπει να είναι στραμμένη στην απελευθέρωση της Καλαμάτας».

Κ.Δ. 

https://youtu.be/KBBghplZk1Y


NEWSLETTER