Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016 09:02

Ο Νίκας υποστηρίζει: «Θα κλείσει το στρατόπεδο αν έρθουν πρόσφυγες» 

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ο Νίκας υποστηρίζει: «Θα κλείσει το στρατόπεδο αν έρθουν πρόσφυγες» 

Την ανησυχία του ότι το στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού θα κλείσει σε περίπτωση που αναγκαστεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες, καθώς και την έντονη αντίθεσή του σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εκφράζει στην "Ε" ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει το κράτος την υπόθεση του προσφυγικού στη χώρα.

Ο κ. Νίκας ανέφερε καταρχάς πως είναι οι φήμες τα περί φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο του 9ου Σ.Π. και ότι οι επισκέψεις και οι έλεγχοι υπηρεσιακών κρατικών παραγόντων αφορούν όλα τα στρατόπεδα της χώρας. Παρατήρησε ακόμη ότι «για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο στρατόπεδο, πρέπει να κλείσει. Δε γίνεται να φιλοξενηθούν πρόσφυγες και να λειτουργεί το στρατόπεδο». Και εκφράζοντας την αντίδρασή του τόνισε: «Δε δεχόμαστε επ’ ουδενί να κλείσει το στρατόπεδο».

Ο δήμαρχος είπε πως «είμαστε λαός της προσφυγιάς. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες»· όμως υποστήριξε ότι «αυτά που συμβαίνουν στην Ειδομένη και το Κιλκίς μας βάζουν σε μεγάλες ανησυχίες και προβληματισμό».

Ο κ. Νίκας ζήτησε «το κράτος να αναλάβει να οργανώσει όλη την υπόθεση του προσφυγικού και όχι οι ΜΚΟ» - και πρόσθεσε: «Κάποιες απ’ αυτές παίζουν ύποπτο ρόλο. Πρέπει να έχει όλο τον έλεγχο το κράτος».

Σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του δήμου αναφέρεται η παρουσία του δημάρχου στη χθεσινή ορκωμοσία στο 9ο Σ.Π. και έχει αναρτηθεί η ακόλουθη δήλωσή του: 

«Η παρουσία μου στην ορκωμοσία σήμερα έχει τη σημασία της στήριξης στη διατήρηση της λειτουργίας του στρατοπέδου για τους σκοπούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Το στρατόπεδο Παπαφλέσσα συνδέεται με τη μεγάλη ιστορία της Μεσσηνίας στους εθνικούς μας αγώνες. Οι φήμες για την κατάργησή του και τη λειτουργία του ως κέντρου προσφύγων είναι απλά φήμες, οι οποίες εκθέτουν αυτούς από τους οποίους εκπορεύονται».

Για το προσφυγικό στην ιστοσελίδα του δήμου ο κ. Νίκας δήλωσε: «Η δημοτική αρχή, πέραν των γνωστών γενικά εγγράφων που διακινούνται από υπουργεία, δεν έχει ερωτηθεί από κανέναν για το ενδεχόμενο εγκατάστασης προσφύγων στην Καλαμάτα και στην ευρύτερη περιοχή και θεωρεί ότι δεν υπάρχει ζήτημα. Οσον αφορά στους πρόσφυγες, ο δήμος και γενικότερα οι Καλαματιανοί και οι Μεσσήνιοι έχουν αποδείξει την έμπρακτη υποστήριξή τους, με αποστολές εφοδίων στη Μυτιλήνη, τη Χίο, την Αθήνα και αυτές θα συνεχιστούν και στο μέλλον. Πρέπει να γίνει, όμως, σαφές ότι και οι πρόσφυγες πρέπει να τηρούν τους νόμους και να συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία, ιδιαίτερα μάλιστα εθνικά ευαίσθητων περιοχών, όπως είναι ο νομός του Κιλκίς».

Γ.Σ.

Σχόλια  

0 # ο σώζων εαυτόν.. 25-03-2016 23:34
«Η δημοτική αρχή, πέραν των γνωστών γενικά εγγράφων που διακινούνται από υπουργεία, δεν έχει ερωτηθεί από κανέναν για το ενδεχόμενο εγκατάστασης προσφύγων στην Καλαμάτα και στην ευρύτερη περιοχή και θεωρεί ότι δεν υπάρχει ζήτημα». Α,βρε δήμαρχε ! Αυτή η διατύπωση,που βασίζεται σε παλαιότατη συνταγή η οποία
αποδεδειγμένα ευχαριστεί τα ώττα των προβάτων, αποδεικνύει οτι η απόφαση έχει ληφθεί και ότι όπου να είναι εφαρμόζεται. Να δούμε τί θα λες σε λίγες ημέρες για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Αλλά,μέσα στον ιστό της πόλης ; Χάθηκε η Μπιρμπίτα με τα 60 στρέμματα,σχεδό ν έτοιμος καταυλισμός με στοιχειώδεις υποδομές,για παράδειγμα ; - Το άλλο που λες «Οι φήμες για την κατάργησή του και τη λειτουργία του ως κέντρου προσφύγων είναι απλά φήμες, οι οποίες εκθέτουν αυτούς από τους οποίους εκπορεύονται», δεν μπορεί παρά να χαρακτηρισθεί ως χαριτωμένο,αν και περιέργως πως ταυτίζεται με την πρόσφατη τάση των συριζαίων να καταγγέλλουν ως τρολλ όποιον διαμαρτύρεται για την άθλια πολιτική που εφαρμόζουν, λέγοντας "είναι αυτά τα τρολλ που επιχειρούν να πλήξουν το κυβερνητικό έργο". Οποίο θράσος,ε ; Και δεν μου λες δήμαρχε, για τον αφοπλισμό της χώρας από κάθε είδους κυνηγετικό όπλο που κατέχει ιδιώτης, ο οποίος ήδη έχει αρχίσει στην Β. Ελλάδα και Θεσσαλία,σύντομ α δε έρχεται και ο αντισυνταγματικ ός νόμος,ενώ παράλληλα η ΧΑ ετοιμάζεται πυρετωδώς για την ταχέως επερχόμενη κατάσταση, μήπως την εκμεταλλευθεί, ξέρεις κάτι ή μπα ;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER