Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016 13:05

KALAMATA:21 Σε δημόσια διαβούλευση η Πολιτιστική Στρατηγική

Γράφτηκε από την
KALAMATA:21 Σε δημόσια διαβούλευση η Πολιτιστική Στρατηγική

Σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση θέτει το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21 την Πολιτιστική Στρατηγική της Καλαμάτας για τη δεκαετία 2016-2025. Η Πολιτιστική Στρατηγική της Καλαμάτας δημιουργήθηκε με αφορμή την υποψηφιότητα της πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και θα αποτελέσει την «κληρονομιά» της υποψηφιότητας. 

Η Στρατηγική δημιουργήθηκε από τους πολίτες και για τους πολίτες της Καλαμάτας μέσα από τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης η οποία ξεκίνησε το Δεκέμβριο 2015. Συστάθηκαν θεματικές ομάδες εργασίας σε δύο φάσεις με σκοπό την ουσιαστική συμβολή των πολιτών στη διαμόρφωση της Στρατηγικής. Δημιουργήθηκε Επιτροπή Πολιτιστικού Σχεδιασμού, η οποία αξιολογεί τις εισερχόμενες πληροφορίες από τις ομάδες και θέτει τις κατευθύνσεις της Στρατηγικής, και παράλληλα έγιναν στοχευμένα εργαστήρια και παρουσιάσεις.

Η δημόσια διαβούλευση συνεχίζεται. Το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21 επιθυμεί τη συμβολή των πολιτών και των τοπικών φορέων στη διαδικασία κατάρτισης της Πολιτιστικής Στρατηγικής της Καλαμάτας, με σκοπό να διατυπωθούν απόψεις για τους άξονες, τις προτεραιότητες, τις κατευθύνσεις, τους γενικούς και ειδικούς στόχους της Πολιτιστικής Στρατηγικής της Καλαμάτας, καθώς και να γίνουν προτάσεις, οι οποίες μπορούν να περιληφθούν στα συμπεράσματα της Στρατηγικής.  

Η Πολιτιστική Στρατηγική έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.kalamata21.eu. 

Οι προτάσεις μπορούν να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση planning@kalamata21.eu με θέμα "Πολιτιστική Στρατηγική 2016 - 2025" μέχρι τις 30 Απριλίου. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις: 27211 81031, Μαρία Καλλικούνη. 

Μετά τη δημόσια διαβούλευση η Πολιτιστική Στρατηγική θα δοθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ περαιτέρω ενέργειες και διαβουλεύσεις θα γίνουν για την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Σχεδίου. 


NEWSLETTER