Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 09:16

Νίκας για προσφυγικό: Ναι στην Καλαμάτα, όχι όμως στο στρατόπεδο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Νίκας για προσφυγικό: Ναι στην Καλαμάτα, όχι όμως στο στρατόπεδο

Να επωμιστούμε όλοι το βάρος των προσφύγων λέει ο Νίκας, αλλά επισημαίνει πως υπάρχουν και η Σπάρτη, η Τρίπολη και ο Πύργος, ενώ εμμένει κατά της φιλοξενίας τους στο στρατόπεδο του 9ου Σ.Π.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Νίκας ανέφερε ότι «το προσφυγικό θέμα έχει πολλές διαστάσεις και κυρίως την ανθρωπιστική και την εθνική». Διευκρίνισε πως «όσον αφορά στην ανθρωπιστική, είναι αυτονόητο ότι ο δήμος έχει βοηθήσει και βοηθεί όσο είναι δυνατόν και με διάφορους τρόπους. Οσον αφορά στην εθνική διάσταση, είναι προφανές ότι πρέπει να υπάρχει διάχυση των προσφύγων και μεταναστών σε όλη την επικράτεια και να μην επιβαρύνονται μόνο συγκεκριμένες -και μάλιστα εθνικά ευαίσθητες- περιοχές. Ομως, πρέπει να υπάρξει συνεννόηση της κυβέρνησης με τους κατά τόπους δημάρχους. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί για να μη θιγεί ο τουρισμός. Στις προϋποθέσεις εντάσσονται, επίσης, η σοβαρή και οργανωμένη κρατική παρουσία και η τήρηση της νομιμότητας».

Ο δήμαρχος είπε ότι στην Πελοπόννησο υπάρχουν και η Σπάρτη, η Τρίπολη, ο Πύργος κι επέμεινε πως ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει ενοχληθεί από κανέναν εκ μέρους της κυβέρνησης σχετικά με την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών.

Επίσης, επανέλαβε τη δήλωσή του για το στρατόπεδο Παπαφλέσσα, ότι «δεν τέθηκε από κανέναν θέμα για το στρατόπεδο, ούτε μπορεί και να τεθεί, ούτε μπορούμε εμείς να διαπραγματευθούμε ζήτημα κλεισίματος του στρατοπέδου για να λειτουργήσει ως κέντρο υποδοχής μεταναστών ή προσφύγων. Το στρατόπεδο πρέπει να λειτουργεί μόνο για στρατιωτικούς σκοπούς».

Σχόλια  

+1 # Δήμητρα Ψ. 30-03-2016 09:30
Τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά που είναι ΔΗΜΟΤΕΣ να βοηθήσετε κ. Δήμαρχε, όχι τους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ . Η σωστή απάντηση πρέπει να είναι ούτε καν να αποδεχτείτε την «ήττα» της πόλης μας ούτε κάνοντας συμβιβασμούς αλλά να απαιτήσετε να φύγουν το συντομότερο δυνατόν από τη χώρα!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER