Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 15:14

Την Πέμπτη η συζήτηση για την πράξη εφαρμογής του Ασπροχώματος

Γράφτηκε από την

Η πράξη εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης Ασπροχώματος συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την ερχόμενη Πέμπτη, στις 8 το βράδυ. Η συζήτηση γίνεται μετά την αναβολή που είχε δοθεί πριν δύο εβδομάδες, στις 17 Μαρτίου, ύστερα από αίτημα των μειοψηφιών, καθώς την τελευταία στιγμή τους είχαν δοθεί νεότερα στοιχεία και καινούργιοι χάρτες.

 

Το Τοπικό Συμβούλιο Ασπροχώματος και οι κάτοικοι και ιδιοκτήτες γης που έχουν παραστεί σε δύο ενημερωτικές συναντήσεις του χωριού, έχουν ταχθεί υπέρ της υλοποίησης με το Π.Δ. του ’85 παρά το έλλειμμα των 120 στρεμμάτων στους κοινόχρηστους χώρους, ενώ τα όργανα του ΤΕΕ υποστηρίζουν την εφαρμογή του νόμου 4315 του 2014. Υπέρ του Π.Δ. του ’85 είναι και η εισήγηση της δημοτικής αρχής, παρότι η Διεύθυνση Πολεοδομίας προτείνει τον 4315.

Στη μεθαυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. Καλαμάτας άλλα θέματα με ενδιαφέρον είναι: Η έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του έργου επισκευής και διαρρύθμισης εγκαταστάσεων του πρώην κτηρίου πρώην Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Καλαμάτας για τη στέγαση υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας. Ο προγραμματισμός προσλήψεων εποχικού προσωπικού, έτους 2016, στο Δήμο Καλαμάτας. Η έγκριση σύναψης προγραμματικής συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Ερευνας Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος" και του Δήμου Καλαμάτας, για τη λειτουργία παραρτήματος του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" στο δήμο.

 

Διοργάνωση εκδήλωσης για την απονομή ετήσιου πανελλήνιου βραβείου "Παναγιώτης Φωτέας", για το βιβλίο δοκιμίων ελεύθερου στοχασμού. Εκδήλωση απονομής βραβείου ποίησης "Μαρία Πολυδούρη".