Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 08:15

Τα 5 έργα του Νίκα που θα μεταμορφώσουν ριζικά την Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Απόλυτη αλλαγή πλεύσης αποφάσισε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας. Αφήνει πίσω την μικροπελατειακή τακτική που ακολουθούσε μέχρι σήμερα και ετοιμάζεται για έργα που θα σηματοδοτήσουν το μέλλον της πόλης για αρκετές δεκαετίες.

Οι πληροφορίες, ιδιαίτερα ασφαλείς, προέρχονται από τον στενό κύκλο του δημάρχου και παρ' όλο που μέχρι τώρα κρατούνταν σε απόλυτη μυστικότητα η διαρροή τους δεν αποκλείεται να είναι και σκόπιμη.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα πληροφορήθηκε η «Ε» ο Παν. Νίκας στοχεύει να γράψει πραγματική ιστορία με έργα τομές τα οποία φέρεται να είναι τα εξής:

1. Ναυαρίνου: Απόλυτη αλλαγή τακτικής και άμεση δρομολόγηση της πεζοδρόμησης μέχρι το ξενοδοχείο Horizon Blu. Το υπόλοιπο τμήμα μέχρι τον κόμβο με την Λακωνικής θα κινηθεί παράλληλα αφού απαιτούνται απαλλοτριώσεις στην Κρήτης.

2. Νέδοντας: Η νέα γέφυρα του περιφερειακού, το καινούργιο τοπόσημο της Καλαμάτας, οδήγησε το δήμαρχο να πιστέψει ότι κάτω από αυτά πρέπει να υπάρξει νερό. Με τη βοήθεια ειδικών σκέφθηκε ότι με την διαχείριση των νερών του ποταμιού στη βόρεια πλευρά πρέπει να γίνει μια λίμνη με θεματικό πάρκο και νότια να γεμίσει με νερό την κοίτη μέχρι τη θάλασσα. Ενα έργο που μπορεί να αλλάξει όλη την φυσιογνωμία της πόλης και που μόνο με ΣΔΙΤ είναι δυνατόν να δημιουργηθεί.

3. Κυκλοφοριακό: Νέα μελέτη όλου του Καλλικρατικού Δήμου Καλαμάτας, δημιουργία περιφερειακών πάρκινγκ, αλλαγή από μηδενική βάση και παράλληλη ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

4. Τελεφερίκ: Από την περιοχή της Βέργας δημιουργία τελεφερίκ πλαγιάς μέχρι την Ανω Βέργα με παράλληλη πολεοδομική παρέμβαση ώστε η περιοχή με την καταπληκτική θέα να αποκτήσει τουριστικό ενδιαφέρον.

5. Αθλητισμός: Νέο αθλητικό συναυλιακό και εκθεσιακό κέντρο σε περιοχή δυτικά του σιδηροδρομικού σταθμού Ασπροχώματος με παράλληλη κατάργηση του Δημοτικού Σταδίου, του γηπέδου του Μεσσηνιακού, του Κολυμβητηρίου και άλλων αθλητικών χώρων τα οποία θα δοθούν σε άλλες χρήσεις για ανακούφιση των αντίστοιχων πολεοδομικών ενοτήτων.

Οι νέες προτεραιότητες του δημάρχου Παν. Νίκα σχεδιάζονται με μακρινό ορίζοντα αλλά όχι πολύ μακριά από το 2021 που η Καλαμάτα πιθανόν να είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Βεβαίως η θητεία του κ. Νίκα τελειώνει το 2019 και η πορεία των νέων στόχων θα είναι αυτή που θα καθοδηγήσει την απόφασή του να διεκδικήσει ή όχι το Δήμο για 4η φορά για να σπάσει το ρεκόρ του Στ. Μπένου.

Αναβάλλονται επ' αόριστον τα 5 μεγάλα έργα του Νίκα