Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011 14:51

Το δήμαρχο Μεγαλόπολης καταγγέλλει η αντιπολίτευση για το ΧΔΒΑ

Γράφτηκε από την

 

"ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ " ΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. Ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε. ότι ο κ. Δήμαρχος θα έχει συνάντηση σήμερα Τρίτη, 19-7-2011 στην Αθήνα με τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Α. Ζερβό.

Ο κ. Δήμαρχος λειτουργώντας γι΄ άλλη μια φορά αλαζονικά, με καθεστωτική αντίληψη γράφοντας "στα παλαιά των υποδημάτων του" τις αποφάσεις του Δ.Σ., συνεχίζοντας τις συμφωνίες "κάτω από το τραπέζι" με τη ΔΕΗ ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου και του Λαού της Μεγαλόπολης, συναντήθηκε με τον  κ. Α. Ζερβό Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε.,  αγνοώντας την πενταμελή επιτροπή συντονισμού του αγώνα κατά της ίδρυσης και κατασκευής ΧΔΒΑ στο ορυχείο της Μεγαλόπολης, που αποφάσισε το Δ.Σ. αποτελούμενη από τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ. και τους επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.

Γιατί πήγε μόνος του; Τι συζήτησε για το οποίο δεν έπρεπε να είναι παρόντα τα μέλη της επιτροπής; Ούτε  στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου δεν έχει εμπιστοσύνη;

Αν αυτό δεν λέγεται  «μυστική διπλωματία» πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί;

Επίσης αγνόησε και δεν παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου για να ζητήσει τη στήριξή του, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ., παρ΄ότι είχε ενημερωθεί από τον κ. Περιφερειάρχη Π. Τατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ε. Γιαννακούρα, ότι θα συζητούσε Π.Η.Δ. το θέμα της κατασκευής και λειτουργίας ΧΔΒΑ στη Μεγαλόπολη, εμπλέκοντας έτσι τις προσωπικές του διαφορές με το θεσμικό του ρόλο.

Τέλος καταγγέλλουμε παραποίηση της απόφασης του Δ.Σ. αφού σ΄ αυτή  δεν αναφέρεται , " μέσα σε 10 ημέρες ο Δήμος σε συνεργασία με τους Πρόεδρους των Τ.Κ. των Συλλόγων, των Φορέων και των Σωματείων της ΔΕΗ, θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις όπως: Κατάληψη του γραφείου του Υπουργού ΥΠΕΚΑ, του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε., του  γραφείου του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πύλη του ΑΗΣ και σταμάτημα της λειτουργίας των ταινιόδρομων του ορυχείου. Κλείσιμο καταστημάτων της πόλης  με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου. Σταμάτημα της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Ε.Ο. Τρίπολης -  Καλαμάτα".

Καλούμε τον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ. άμεσα να αποσύρει τη συγκεκριμένη απόφαση και να εκδώσει νέα που θα περιέχει την παραπάνω πρόταση που είχε γίνει ομόφωνα δεκτή από το Δ.Σ.

Μετά τα τελευταία γεγονότα η Δημοτική Αναγέννηση θα  επανεκτιμήσει τη στάση της για το θέμα, λόγω της  μη εφαρμογής και αλλοίωσης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.