Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 09:17

“Ψίχουλα” για την ανάπλαση της Παραλίας

Γράφτηκε από την

Το σχέδιο ανάπλασης της Ναυαρίνου με προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ μπαίνει στο συρτάρι, αφού η δημοτική αρχή Καλαμάτας θα διασπείρει τα  6-7 εκατ. ευρώ που τελικώς εξασφάλισε, όχι μόνο στο τεράστιο παραλιακό μέτωπο που εκτείνεται από τον Κορδία ως το "Φιλοξένια" αλλά και στο κέντρο της πόλης.

Οπως φαίνεται από όσα  ανακοίνωσε ο κ. Νίκας, θα γίνουν πασαλείμματα στην Αριστοδήμου, στην Αγίου Νικολάου, στη Μαυρομιχάλη, στο βόρειο υποβαθμισμένο τμήμα της Φαρών, στο "Αχίλλειον", στην "Ηλέκτρα" και στο κτήριο του Γαλλικού Ινστιτούτου. Τα "ψίχουλα" που θα περισσέψουν θα διατεθούν για ανάπλαση στον Κορδία και στη Ναυαρίνου. Ουσιαστικά, η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της παραλιακής λεωφόρου που αποτελεί αναμφισβήτητα το συγκριτικό πλεονέκτημα της Καλαμάτας παραπέμπεται για ακόμα μια φορά στις καλένδες, επειδή η δημοτική αρχή έχει άλλες προτεραιότητες.

Οπως είπε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, στην Τρίπολη, επιβεβαιώθηκε η χρηματοδότηση των αναπλάσεων στην Καλαμάτα και ξεκαθαρίστηκε ότι στο πρόγραμμα, συνολικού ύψους 11 εκ. ευρώ, θα ενταχθεί και μια ακόμα πόλη της Πελοποννήσου, το πιθανότερο το Ναύπλιο, που αναμένεται να πάρει 4 εκ. ευρώ.

Χθες επίσης ο κ. Νίκας, και ενώ τους προηγούμενους μήνες μιλούσε για ανάπλαση της Ναυαρίνου, ανακοίνωσε και την προσθήκη του νότιου Ιστορικού Κέντρου στο πρόγραμμα αναπλάσεων, κάνοντας λόγο για παρεμβάσεις στην Αριστοδήμου, την Αγίου Νικολάου, τη Μαυρομιχάλη και στο βόρειο υποβαθμισμένο τμήμα της Φαρών. Επίσης, ανέφερε ότι στην περιοχή αυτή βρίσκονται το "Αχίλλειον", η "Ηλέκτρα" και το κτήριο του Γαλλικού Ινστιτούτου, των οποίων η επισκευή και η αξιοποίηση μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα. Ενημέρωσε, επιπλέον, ότι άμεσα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης, ώστε μέχρι ή και μετά το Πάσχα να έχει υποβληθεί σχετικός φάκελος με τις απόψεις του δήμου, για το τι ακριβώς θέλει, προκειμένου να εκδοθεί και η σχετική πρόσκληση. Παρατήρησε, ακόμα, ότι εκτός από τη χρηματοδότηση των 6 - 7 εκ. ευρώ του προγράμματος, από την Περιφέρεια, με την ένταξη ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση και από τα τομεακά προγράμματα των υπουργείων.