Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 08:16

Ανησυχούν οι κάτοικοι του Καλού Νερού για τον Κυπαρισσιακό

Γράφτηκε από τον
Ανησυχούν οι κάτοικοι του Καλού Νερού για τον Κυπαρισσιακό

Ανοιχτή σύσκεψη - ενημέρωση για το θέμα του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι στο Καλό Νερό, με τη συμμετοχή κατοίκων του χωριού.

Η ενημέρωση έγινε στο χώρο της πλατείας, με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου και του Συλλόγου Απανταχού Καλονεριτών και αυτό που φάνηκε είναι ότι στον κόσμο υπάρχει έντονη ανησυχία για το μέλλον του τόπου τους και για το τι θα γίνει σε περίπτωση ψήφισης του συγκεκριμένου διατάγματος.

Από τον πρόεδρο του χωριού Σπύρο Παπαηλίου και τον πρόεδρο του συλλόγου Δημήτρη Παπακωνσταντόπουλο έγινε ενημέρωση για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό ΥΠΕΚΑ Γιάννη Τσιρώνη, στην οποία συμμετείχαν και οι δύο.

Αυτό που εκφράστηκε από τον κόσμο είναι ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί το ΣΧΟΟΑΠ του πρώην Δήμου Αυλώνα που έχει εκπονηθεί για την περιοχή και έχει περάσει ομόφωνα από την τοπική κοινωνία, στο οποίο ορίζεται ως όριο δόμησης τα 10 στρέμματα, αλλά και οι υπόλοιπες χρήσεις γης. Τονίστηκε δε πως δεν είναι μόνο τα 20 στρέμματα που προτείνει το σχέδιο ΠΔ για την αρτιότητα δόμησης -με την παρατήρηση ότι κανένας κάτοικος της περιοχής δεν έχει 20 στρέμματα-, αλλά και το γεγονός ότι καλλιεργήσιμες εκτάσεις καταργούνται καθώς μπαίνουν σε ζώνες πλήρους προστασίας της φύσης.

Οι κάτοικοι της περιοχής, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους, αποφάσισαν να συντάξουν ένα κείμενο με τις προτάσεις και τις θέσεις τους, το οποίο θα στείλουν στον υπουργό. Πάντως από αρκετούς ειπώθηκε πως αν δεν εισακουστούν και περάσει το συγκεκριμένο σχέδιο θα πρέπει να αντιδράσουν έντονα και να προχωρήσουν ακόμη και σε κλείσιμο δρόμων.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER