Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 09:03

Η Μεσσήνη δεν διαθέτει χώρους για πρόσφυγες, σύμφωνα με τον Ν. Ξαρχάκο

Γράφτηκε από την

Καμία ενημέρωση δεν έχει η δημοτική αρχή για την ίδρυση κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στη Μεσσήνη. Αυτό είπε ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, προσθέτοντας ότι ο δήμος δεν διαθέτει τους κατάλληλους χώρους για να φιλοξενήσει πρόσφυγες.

Είπε ωστόσο ότι όπως σε όλους τους δήμους, έτσι και στο Δήμο Μεσσήνης έχει σταλεί ένα έγγραφο για την καταγραφή υποδομών όπου θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν πρόσφυγες. Ο αναπληρωτής δημάρχου Ν. Ξαρχάκος απάντησε στην ερώτηση που προκάλεσε ο δημοτικός σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Κώστας Αποστολόπουλος σχετικά με την πιθανότητα της ίδρυσης ανάλογου καταυλισμού (σ.σ. έτσι τον χαρακτήρισε ο ίδιος) στο Δήμο Μεσσήνης. "Εχουμε προετοιμαστεί για τέτοιο ενδεχόμενο;", ρώτησε - ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε "αποθήκη εκρηκτικών" εξαιτίας της κακής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση για τους "εντός πολλών εισαγωγικών πρόσφυγες", που όπως είπε στοχεύουν στο να προκαλέσουν πρόβλημα στη χώρα. Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Δαβίλλας κάλεσε σε... συνειδησιακή επανάσταση "για να σώσουμε την πατρίδα μας και να μην γίνουμε ξένοι στον τόπο μας", κινδυνολογώντας για μουσουλμανοποίηση των Ελλήνων πριν το πάρουμε χαμπάρι.

Αντίθετα ο αντιδήμαρχος Χρήστος Καρύδης δήλωσε υπερήφανος που και ο ίδιος είναι τρίτης γενιάς πρόσφυγας από την Μικρά Ασία και μίλησε κατευθείαν στην καρδιά όλων, με αναφορές στα πνιγμένα παιδιά και τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Στις ξενοφοβικές πεποιθήσεις αντεπιτέθηκε και ο αντιδήμαρχος Σπύρος Κρασσακόπουλος φέρνοντας ως παράδειγμα το πως τα παιδιά μεταναστών έχουν αφομοιωθεί στην τοπική κοινωνία - εκεί παρενέβη και ο κ. Καρύδης για να πει ότι Ελληνας είναι αυτός που αποκτά την ελληνική παιδεία. Κριτική στην κυβέρνηση για ανικανότητα να ελέγξει και να αφομοιώσει τους πρόσφυγες στην ελληνική κοινωνία έκανε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Παπαγεωργίου.

Ν.Κ.