Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 20:15

Ανάπλαση στα "Ουζάκια" και επισκευή της "Καρδιολογικής"

Γράφτηκε από τον
Ανάπλαση στα "Ουζάκια" και επισκευή της "Καρδιολογικής"

Την έναρξη των διαδικασιών για τη δημοπράτηση των δύο πρώτων έργων του Δήμου Καλαμάτας, που θα υλοποιηθούν από το δάνειο των 5,5 εκ., ευρώ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, επικύρωσε χθες η Οικονομική Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, ενέκρινε κατά πλειοψηφία την κατάρτιση των όρων και τη σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια των διαγωνισμών, που αφορούν: α) Την ανάπλαση στα "Ουζάκια", στην Αριστομένους από την Ξενοφώντος μέχρι το Δημοτικό Πάρκο, προϋπολογισμού 1.925.000 ευρώ. β) Την επισκευή και διαρρύθμιση της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής για τη στέγαση υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας του δήμου, προϋπολογισμού 1.364.000 ευρώ.

Οι εκπρόσωποι της μείζονος μειοψηφίας, της παράταξης Μάκαρη, ψήφισαν λευκό, εκφράζοντας τις ενστάσεις τους με την ιεράρχηση του δανεισμού, υποστηρίζοντας πως θα έπρεπε να είναι διαφορετική. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι θα έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στην ανακατασκευή του κτηρίου Αλιφέρη (το οποίο όμως ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ) και στη μίσθωση των ισόγειων καταστημάτων του, προκειμένου να υπάρχουν έσοδα για την αποπληρωμή του δανείου.

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης απάντησε ότι με τις εκπτώσεις που θα δοθούν για τα έργα, το τελικό ποσό του δανείου θα είναι μικρότερο. Ανέφερε, ακόμα, ότι το χρηματικό υπόλοιπο του δήμου είναι μεγαλύτερο από τις υποχρεώσεις που έχει.

Λευκό ψήφισε και ο εκπρόσωπος της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Το έργο στα "Ουζάκια" προβλέπει, μεταξύ άλλων: Την ανάπλαση και διαμόρφωση του ανατολικού και δυτικού πεζοδρομίου της Αριστομένους από τη Βασ. Ολγας μέχρι το Δημοτικό Πάρκο του ΟΣΕ. Νέα χάραξη του υφιστάμενου ποδηλατόδρομου στο δυτικό πεζοδρόμιο. Επαναχωροθέτηση των χώρων τραπεζοκαθισμάτων στο δυτικό πεζοδρόμιο. Καθορισμό νέας διατομής στην Αριστομένους (μία λωρίδα κυκλοφορίας και στάθμευση), με ανακατασκευή του οδοστρώματος.

Γ.Σ.


NEWSLETTER