Πέμπτη, 07 Απριλίου 2016 07:54

Προτομή του Βελισσάριου Κορένσιου στην Ανω Πόλη της Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Προτομή του Βελισσάριου Κορένσιου στην Ανω Πόλη της Κυπαρισσίας

Την κατασκευή προτομής του ζωγράφου Βελισσάριου Κορένσιου που καταγόταν από την Κυπαρισσία αλλά έζησε και δημιούργησε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Νάπολης, αποφάσισε χθες το Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας. Μάλιστα όπως ήδη έχει αποφασιστεί, το Μεγάλο Καλντερίμι της Ανω Πόλης θα πάρει το όνομά του και έτσι η προτομή του όταν ολοκληρωθεί θα τοποθετηθεί σε κάποιο σημείο του καλντεριμιού αυτού.

Να σημειώσουμε ότι ο Βελισσάριος Κορένσιος μπορεί να μην είναι τόσο γνωστός καλλιτέχνης στον τόπο όπου γεννήθηκε, όμως είναι ένας από τους πιο διάσημους ζωγράφους της εποχής του στην Ιταλία, ειδικά στη Βενετία, τη Ρώμη και κυρίως στη Νάπολη, όπου υπάρχουν αρκετά έργα του.

Φέτος ο Δήμος Νάπολης τιμά τον ζωγράφο, με το Ετος Βελισσάριου Κορένσιου, με εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Νάπολη το Μάιο, οι οποίες τελούν υπό την αιγίδα και του Δήμου Τριφυλίας. Μάλιστα στη σχετική απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε να μεταβεί εκεί αντιπροσωπεία του δήμου, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν τον Αύγουστο και στην Κυπαρισσία.

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER