Πέμπτη, 07 Απριλίου 2016 17:32

"Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία κοινοτήτων" στο Μελιγαλά

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
"Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία κοινοτήτων" στο Μελιγαλά

Εκδήλωση διαβούλευσης για το σχεδιασμό του νέου προγράμματος «CLLD  2014-2020» στη Μεσσηνία, διοργανώνει ο Δήμος Οιχαλίας. Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο στις 7 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο "Μαρία Κάλλας" στο Μελιγαλά, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας-Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ.

Το εν λόγω πρόγραμμα με τίτλο "Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων (Community Led Local Development - CLLD), βασισμένο στην προσέγγιση "Leader", είναι μια μέθοδος σχεδιασμού και υλοποίησης τοπικών ολοκληρωμένων αναπτυξιακών στρατηγικών, η οποία θα εφαρμοστεί για την περίοδο 2014 - 2020. Το μέτρο 19 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης θα χρηματοδοτήσει σχέδια που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά με τη συγκεκριμένη μέθοδο.     

Προκειμένου να είναι εφικτός ο σχεδιασμός του νέου προγράμματος είναι αναγκαία η ενεργή συμμετοχή τόσο των κοινωνικών εταίρων και φορέων του δήμου όσο και του τοπικού πληθυσμού, ώστε να κατατεθούν απόψεις και ιδέες αλλά και να υπάρξει μια καταρχήν εκτίμηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, καθώς και οι κατευθύνσεις του στρατηγικού σχεδιασμού.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER