Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011 22:27

Δήμος Μεγαλόπολης: Συνάντηση με πολιτικούς αρχηγούς για ΧΔΒΑ

Γράφτηκε από τον

Συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα επιδιώξει από Δευτέρα ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας, προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατηγορηματική αντίθεση του δήμου στο ενδεχόμενο δημιουργίας χώρου διάθεσης βιομηχανικών απορριμμάτων (ΧΔΒΑ) στα άγονα των ορυχείων του Λιγνιτικού Κέντρου της ΔΕΗ, στη Θωκνία.
Αυτό τόνισε χθες, μιλώντας στην «Ε» ο Π. Μπούρας, ο οποίος είχε χθες συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσο Αποστολόπουλο, στον οποίο μετέφερε τη σύσσωμη αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου και των κατοίκων στην εγκατάστασή του ΧΔΒΑ στην περιοχή ζητώντας του να αναλάβει πρωτοβουλίες.
Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης καυτηρίασε τη στάση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Σπύρου Τσιριγώτη, ο οποίος σε πρόσφατη ανακοίνωσή του επιτίθεται εκ νέου στον Π. Μπούρα, για τους χειρισμούς του στο συγκεκριμένο θέμα.
«Ειναι ανεπίτρεπτο για έναν έμπειρο αυτοδιοικητικό όπως ο κ. Τσιριγώτης να παραπληροφορεί, παίζοντας με την ασφάλεια της περιοχής και την αγωνία των συνδημοτών μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Π. Μπούρας, κάνοντας λόγο για «ορυμαγδό παραπληροφόρησης» από την πλευρά του πρώην δημάρχου.
«Η μόνη εξήγηση είναι ότι με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να καλύψει τις δικές του δεσμεύσεις και συμφωνίες για δημιουργία στη Μεγαλόπολη χώρου διαχείρισης των απορριμμάτων όλης της Πελοποννήσου» εκτίμησε ο δήμαρχος Μεγαλόπολης και συνέχισε:
«Η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και την κατασκευή του ΧΔΒΑ. Επομένως, από την πλευρά του πρώην δημάρχου έχουμε μια προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης, μια εσκεμμένη στόχευση εναντίον της σημερινής δημοτικής αρχής με μοναδικό σκοπό το μικροκομματικό όφελος και τίποτ’ άλλο».
Παράλληλα, ο Π. Μπούρας υποστήριξε ότι η Επιτροπή Αγώνα συγκροτήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο για να συντονίσει τις όποιες κινητοποιήσεις:
«Προηγουμένως όμως θα πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε μέσον διαλόγου, ήδη προγραμματίζεται συνάντησή μου με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Παπακωνστίνου. Από τη ΔΕΗ αναμένω έγγραφη απάντηση για να εξηγήσει τις θέσεις και τη στάση της. Συναντήθηκα με το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αποστολόπουλο και τον έκανα κοινωνό της κατάστασης, όπως άλλωστε και τους 26 δημάρχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην πρόσφατη συνάντησή μας, καθώς και το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας. Την ίδια στιγμή, το θέμα βρίσκεται καθ’ οδόν προς την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και το Συμβούλιο της Επικρατείας» παρατήρησε ο δήμαρχος Μεγαλόπολης.